Защо българите полудяха по Занзибар?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Остров Занзибар се превърна в любимата дестинация за българите в първия месец на 2021г. Пътуването до там е напълно възможно и то без отрицателен PCR тест или задължителна карантина.

След месеци, прекарани в социална изолация заради пандемията, Кристияна си поставя ясна цел: да прекара зимата на някой слънчев плаж и то без маска. Мечтаната от нея дестинация се оказва на над 5600 километра: остров Занзибар в Танзания.

Държавата ще плаща по 35 евро за всеки чужденец, дошъл на почивка у нас Държавата ще плащат по 35 евро на туроператорите в следващите 2 години, за всеки чуждестранен тури…May 12 2020vijti.com

„Обстановката на острова е много различна – хората живеят живота си нормално, няма никакви ограничения“, разказва тя.

Не само Кристияна сбъдва мечтата си за екзотично бягство от пандемията. Интересът към Занзибар е скочил с 280% в сравнение с миналата година.

„Екзотичните дестинации – като Малдиви, Доминикана, дори Египет – се предпочитат в момента, защото там няма ограничения“, казват експерти.

След удара на COVID-19 върху туризма агенциите се преориентират и вместо автобусни екскурзии, организират такива с чартърни полети. С тях до остров Занзибар се стига за 9 часа вместо за 15. А цените в двете посоки падат драстично – до по-малко от 1000 лева на човек.

„Цените започват от 1000 евро за хотели с категоризация 3 звезди и изхранване закуска като в тази цена е включен чартърният полет, 7 нощувки със закуски, екскурзовод на български език“, казват туроператори.

Туристите са добре дошли без отрицателен PCR тест и без задължителна карантина и на други горещи дестинации – като Мексико и Доминиканската република. Масовият наплив на българи към места като Танзания ядоса част от бранша.

„С първата заповед за налагане на противоепидемични мерки от 13.11 точка 14 – чета „преустановява се провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната и чужбина“. Всеки, който има капка морал, не би трябвало да извършва никакви туристически пътувания. За мен това е неравнопоставено, това е абсурдно“, смятат туроператори.

Според отговор на здравното министерство, обаче, пътуванията с чартъри не са забранени. А от министерството на туризма уточняват, че и по техните правила не става дума за колективни екскурзии.

Роми се мятат артистично пред коли на морето! Не само короната може да провали почивката ви!„Роми скачат на кръговото на Лидл. Пускат си и децата. Внимавайте!“ Това предупреждение направиха шо…Jul 27 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!