Застрелян в басейна. Откриха трупа на подизпълнителя на Газпром в Арктика Юрий Воронов

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тялото на учредителя и генерален директор на логичстичната компания “Астра Шипинг”, която е подизпълнител на проекти на “Газпром” в Арктика, е било открито в басейн в елитното вилно селище “Морски тераси” край Санкт Петербург. Това съобщи сайтът 47news с позоваване на правоохранителните структури.

По данни на изданието на 4 юли е постъпило съобщение, че в къща на ул. “Розови залези” във вилното селище е открито тялото на стопанина на имота с огнестрелни рани в главата. Мъжът лежал в басейна с простреляна глава, а край него бил захвърлен травматичен пистолет. На дъното на басейна имало няколко изстреляни гилзи.

По предварителни данни от аутопсията изстрелът е произведен от упор. Вероятното време на настъпване на смъртта е между полунощ и сутринта на 4 юли. За момента не се съобщава на кого е бил регистриран пистолетът. При преглеждане на записите от видеокамерите в имота е установено, че от 1 юли в дома никой не е влизал, не е и излизал.

Телеграм каналът База съобщава, позовавайки се на думите на съпругата на Воронов, че мъжът й е заминал за Ленинградска област още на 1 юли. Преди заминаването се скарал с делови партньори заради загубата на пари.

По думите на жената преди да замине извън града Воронов няколко седмици се напивал защото “бил загубил големи пари заради разногласия с контрагенти и партньори, които уж се били държали непорядъчно”.

Извънредно! Газпром спират доставките на газ за България Руската държавна компания „Газпром“ спира доставките на природен газ до България от 27 април. Това …Apr 27 2022vijti.com

Според сайта rusprofile.ru бизнесменът Юрий Воронов е регистрирал компанията “Астара Шипинг” на 7 юли 2009 г. в Санкт Петербург. Уставният капитал на дружеството е 1 милион рубли.

„През последните няколко години компанията натрупа богат практически опит в предоставянето на материални и технически ресурси за разработване на находища и изграждане на газопроводи и инфраструктура, подготовка на брега и дълбините, създаване на временни товарни терминали на необорудваното крайбрежие на Арктика, морски и речен транспорт на сухи товари и горива и смазочни материали на Ямалския полуостров, в пристанище Варандей, както и транспорт по крайбрежната част в районите на Далечния Север на общи товари и оборудване, включително тежки и извънгабаритни“, се казва в уебсайта на компанията.

Списъкът на клиентите на компанията включва „Газстройпроект“, „Ленгазспецстрой“, „Стройгазмонтаж“, „Беломортранс“, „Логистика на Северноевропейските газопроводи“, „Северо-Западна транспортна компания”.

Според 47news през 2020 г. загубата на “Астра Шипинг” е 95 милиона рубли, а през 2021 г. – 65 милиона рубли.

Воронов също е регистриран от 2008 година като индивидуален предприемач. Фигурира и в списъка на основателите на още две компании: “Невская Линия Отдыха” (за воден пътнически транспорт) и “Астара Мартин” (за екскурзионни туристически услуги).

Смъртта на Воронов е петата поред за половин година на човек, свързан с руския газов бизнес. Преди него покойници станаха Леонид Шулман, Александър Тюляков, Владислав Аваев, и Сергей Протюсенко, свързани с “Газпром” и “Новатек”.

Ивайло Пенчев: Щом можем да внасяме евтин газ, значи предните правителства и Газпром са яздили българския народСнимка Фейсбук, Ивайло Пенчев „Ако се окаже истина, че можем да внасяме втечнен газ от САЩ на по-нис…May 12 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!