Зарината от вещи и налазена от плъхове – така живее баба Мария от Марково ВИДЕО

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Да си пенсионер в България, никак не е лесно. От една страна са ниските пенсии, от друга – самотата. Самотата, като диагноза може да се окаже най-страшната болест, защото тя кара хората да изпадат в състояния, за които дори не са подозирали на младини.

Днес ще ви разкажем за подобен случай от пловдивското село Марково. Там в неугледна къщурка живее баба Мария. Тя е относително здрава, болят я само краката, но има една мания, обича да събира вещи. За повечето от нас, това са просто боклуци.

Баба ли?! Глория сияе в компанията на сладката си внучка – чиста красота! (Снимки):Гранд дамата на поп фолка, Глория , изглежда толкова фантастично за своите 47 години, че трудно няко…Jun 11 2021vijti.com

Целият ѝ дом е претъпкан с кашони, торбички и всякакви други отпадъци. GlasNews.bg се свърза със Симона Кацарска, която от известно време познава пенсионерката и се опитва да помогне, като прави кампания за разчистване на дома ѝ.

„Познавам я от 4-5 години, като вече втора година Мария живее по този начин. Има син, но твърди, че той я бие. Затрупана е от всички насъбрани боклуци, не може да излезе, а плъхове са плъзнали навсякъде. Няма баня и ходи по малка нужда в чашка,“ сподели Симона.

Тя допълни, че преди години Мария е спяла на тротоара, защото целият ѝ дом е бил препълнен. До скоро в къщата ѝ не е имало ток, като не еясно дали това е поради липса на средства или защото не е отишла да го плати.

„За мен тази жена не е луда, просто е много откровена, затова повечето хора не я харесват. Доколкото се отнася за манията ѝ да събира вещи – много хора имат същия проблем. Иска ми се да й помогнем. Тази събота група хора ще отидат в къщата ѝ, за да разчистят, надявам се да позволи“, допълва още загрижената жена.

Баба Мария отказва да бъде настанена в социален дом.

Дали обаче социален дом или друго учреждение е по-подходящо за жената?

Който има желание да помогне за разчистването, нека да се свърже със Симона на телефон: 0877 547 667 или на Instagram страницата ѝ.

Ето как изглежда обиталището на пенсионерката:

Бабата на Лорина Камбурова я изпрати в бял ковчег (СНИМКИ)Стотици близки и приятели дойдоха в морския храм „Св. Николай“ за да се простят с актрисата Лорина К…Jun 7 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!