Заради лекарска грешка бебенце е с парализирана ръка. Да помогнем на Алиса!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Денят на раждането на чакано с трепет и желано бебе се превръща в кошмар за една майка. Ани Делчева и семейството й от Хасково набират средства за рехабилитация на бебето си, което заради лекарска грешка при раждането е с парализирана ръка. Малката Алиса може да се възстанови, но затова се нуждае от ежедневна рехабилитация в Пловдив, която ще струва на родителите ѝ по 2000 лева на месец. Ето какво написа майката в социалните мрежи:

Стоилов: В бюджета нямаше средства за допълнителните пари за пенсионерите и лекарите„За двете мерки, за които предишното правителство обяви, че са финансовото осигурени за месеци напре…May 24 2021vijti.com

Здравейте мили хора, пиша ви с ОГРОМНА тъга на сърцето и с надеждата, че един ден всичко ще се оправи и няма да си спомняме за този кошмар. На 16.04.2021 изживях най-голямата мъка и едновременно най-голямото щастие – роди се дъщеря ми Алиса – 3,600, 50 см. Тя е много желано и чакано бебе, цялата бременност вървеше страхотно и без проблем, докато не дойде момента на раждането.

Лекарят, който ме следеше и впоследствие ме изроди (няма да споменавам име) през цялото време не прецени, че бебето е твърде голямо и трябва да се направи секцио. След нормално раждане и заради недобре свършената му работа, аз останах непочистена, развих инфекция, страшни кръвоизливи и трябваше да ме чистят повторно, но това е най-малкия проблем. Поради още една лекарска грешка, Алиса се роди с акушерска пареза – парализирана дясна ръка, в резултат от заклещването и в таза.

Когато ми съобщиха за проблема, изпаднах в шок, като дойдох на себе си, видях, че ръчичката и просто виси безжизнена, сякаш не е нейна. Ще приложа видео долу, на което се вижда как ръката и не помръдва. За да се възстанови, трябва да и се прилага ЕЖЕДНЕВНА рехабилитация – ВОЙТА в Пловдив. Това са около 2000 лева на месец, а не знаем колко дълго ще продължи. Средствата за всичките рехабилитационни дейности, отделно и пътуването до там стават непосилни за нас, а е нужно да се работи мноого упорито с ръчичката.

Дадоха ни прогноза, че до 5-годишна възраст може да се възстанови напълно, но при условие, че процедурите и не се прекъсват. За съжаление, ако не се вземат навременни мерки, ръчичката и ще атрофира и ще спре да се развива. Ние в никакъв случай не искаме принудително да спираме нещо, което знаем, че ще и подейства. Моля ви, ако нямате възможност да помогнете, споделяте този пост. В момента единственото, което желаем е Алиса да порастне като едно здраво и щастливо дете и да не си спомня, че някога е имала такъв проблем.

Всички, които искат да помогнат за възстановяването на Алиса, могат да го направят на следната банкова сметка:

Титуляр: Анита Атанасова Делчева Anita Atanasova Delcheva

IBAN:BG15FINV91501016831844 BIC:FINVBGSF

Основание: За лечение на Алиса Първа инвестиционна банкa

Paypal: anitadarakcieva@gmail.com



Тъжна вест! Изгубихме голям лекар – почина д-р Пламен Паликарски Здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов съобщи във фейсбук: България загуби още …May 10 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!