Загиналият кмет от ГЕРБ, намерен в дере, се справил с престъпността в селото

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Намереният в дере кмет на село Ново Железаре Петър Ненов се е справвил изцяло с престъпността в селото по време на мандата си. Хора от селото заявиха, че кметът на ГЕРБ е изпълнил всичко, което е обещал и е спечелил уважението на всички в населеното място. 

Кметът на хисарското село Ново Железаре Петър Ненов загинал при нелеп инцидент. Около 21 часа е получено съобщение, че в канавка на пътя между селата Старо Железаре и Паничери е забелязан мъж. Пристигналите полицейски служители са  установили, че се е движил с  електрическа  тротинетка.

Медици от Спешна помощ на място са констатирали смъртта му. Образувано е досъдебно производство, което трябва да изясни причините и обстоятелствата за пътния инцидент и последвалата смърт.

Преди да стане кмет, Ненов бил потресен от няколко нагли престъпления в селото, които са били действие на роми. Още преди да бъде избран, той казал, че първото нещо, което ще направи е да сложи камери из цялото село и да върне спокойствието в хората. Успява да го направи по един безспорен начин.

След идването му на власт престъпленията рязко спират. Кметът почти не се задържал в кабинета си, той гледал да е постоянно сред хората, искал да знае за всеки един проблем. Съселяните го определят като „бащата на Ново Железаре“.

В селото има и съмнения, че кметът може да е блъснат нарочно, защото тялото му е намерено в дере край пътя, като за разследващите имало няколко въпросителни. В момента полицията работи по всякакви версии, включително и убийство, въпреки че всички в селото говорят, че става дума за нещастен случай след инцидент. Проверява се все пак дали кметът не е блъснат от кола.

Борба

Битката за кметския пост в малкото хисарско село бе изключително оспорвана, а на първи и втори тур през есента на 2015 г. се стигна до уникалната ситуация Петър Ненов и Рангел Китенски да имат абсолютно равен брой гласове. На третия тур на 13 март кандидатът на Партия на зелените събра 21 гласа повече от опонента си от ГЕРБ – 105 срещу 84, но за победа му бяха нужни 112 гласа, тъй като действителните бюлетини бяха 223, а 34 души подкрепиха Станислав Мерджанов (БСП). Така се стигна до нов балотаж, на който изкаралият три управленски мандата досегашен кметски наместник Петър Ненов обърна резултата в своя полза.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!