Журналисти скочиха: Абсурд и обида е издигането на Тошко Йорданов за председател на Комисията по културата и медиите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Българските артисти, творци и интелектуалци получиха възможно най-нелепия коледен подарък с поставянето на Тошко Йорданов начело на парламентарната комисия по културата и медиите, изтъкват от Граждански форум „Свободна журналистика“.

Пълен абсурд и сериозна обида за цялата ни културна общественост е издигането на депутата от „Има такъв народ“ Тошко Йорданов за председател на знаковата Комисия по културата и медиите в 47-ото Народно събрание – нима забравихме, че въпросният господин си позволи наскоро да заплашва люто в ефира на Телевизия 7/8 да приложи строгите Крумови закони по адрес на репортер от Нова телевизия, допуснал неволна грешка, заявяват от Граждански форум „Свободна журналистика“.

Синът на Тошко Йорданов живее като цар в Лондон (Снимки)Шефът на парламентарната група на новопръкналата се партия „Има такъв народ“ Тошко Йорданов е подсиг…Aug 19 2021vijti.com

Заради недопустимия си коментар по адрес на журналиста Благой Цицелков от Нова телевизия, който Тошко Йорданов направи в собственото си предаване, днес той не би трябвало да е дори и редови член на парламентарната комисия по културата и медиите, подчертават от неправителствената организация.

От Форум „Свободна журналистика“ напомнят също, че политикът от „ИТН“ Тошко Йорданов бе официално номиниран и за удостояването му с отличието „Златен скункс“ на „Господарите“ във връзка със смущаващото си изявление и заплахи в ефир по адрес на репортера от Нова телевизия. С тази своя изключително груба вербална агресия срещу журналиста Благой Цицелков и с напомнянето, че ако бяхме в Крумова България, заради въпросния лапсус сега „щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона“, политикът Тошко Йорданов вероятно ще „допринесе“ и за пропадането на България още по-стръмно надолу в класацията по свобода на медиите на „Репортери без граници“, предупреждават от Форум „Свободна журналистика“.

В интерес на истината, Тошко Йорданов далеч не за първи път демонстрира скандално и агресивно поведение, както и недопустимо остър, хаплив език – преди време той вулгарно напсува и обиди много грозно с цинична реплика в ефира на 7/8 TV известна варненска журналистка в авторското си коментарно предаване „Студио Хъ“, допълват от неправителствената организация.

Със заплахите си към репортера от Нова телевизия и с вулгарните си думи по адрес на журналистката от Варна, г-н Тошко Йорданов нарушава изключително грубо и Етичния кодекс на българските медии, който изисква придържане към добър тон и благоприличие, посочват от Форум „Свободна журналистика“. Очакваме по този повод Комисията за журналистическа етика да излезе със свое позиция относно избирането на Тошко Йорданов за председател на Комисията по културата и медиите в 47-ото НС, отбелязват от Форум „Свободна журналистика“.

В гражданското сдружение са убедени, че в близките дни Асоциацията на европейските журналисти и Съюзът на българските журналисти също ще излязат с позиция дали един политик, който си позволява вербална агресия и отправя заплахи към журналисти, нарушавайки с това добрите нрави, отговаря на високите изисквания и на обществените очаквания за заемане на длъжността председател на така важната Комисия по културата и медиите в 47-ото Народно събрание.

Тошко Йорданов крие сестра актриса / СНИМКИДясната ръка на Слави Трифонов – Тошко Йорданов, брани личния си живот със зъби и нокти, досущ като …Jul 25 2021vijti.com


Източник: plovdiv24

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!