Жестока прокоба убива наследниците на великия Георги Черкелов / СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Едва на 65 години и в разцвета на творческите си сили, почина големият Иван Черкелов – един от най-талантливите и безкомпромисни автори на качествено кино у нас. Той беше син на великия драматичен актьор Георги Черкелов, когото последва в отвъдното по-малко от 10 години след смъртта му.

Иван е второто от трите деца на екранното суперченге Богдан Велински, което си отива без време от този свят. Пулмоложката д-р Виолета Мишева е майката на тримата наследници на Георги, преследвани от изключително тежка съдба.

Голямата щерка на Черкелов – Боряна, загива само на 17 години в далечната 1978-а. С нейна съученичка излезли в голямото междучасие от училище и тръгнали към сладкарница да закусят. При пресичането на бул. „Цар Борис ІІІ“ черна кола убива девойката на място.

Иван Черкелов трагично губи невръстния си син от жестока болест

Черкелов е съсипан, а до днес около трагичната смърт на момичето витаят страшни слухове – че нарочно е скочила пред автомобила, за да се самоубие. Според градската мълва в черната кола се е возил не друг, а сириецът Исмет Тюркмен Шабан – бащата на прочутия мафиот Филип Найденов – Фатик.

Животът на Иван е не по-малко трагичен – той се жени за дъщерята на Методи Андонов – Милена. Ражда им се син, Асен, който умира съвсем малък от левкемия въпреки неистовите усилия на режисьора на му намери лечение в чужбина.

Днес от наследниците на Черкелов е останала само дъщеря му Ирина. Тя се прочу като преводач от английски на сериозна литература, дълго работеше като кастинг директор в Киноцентъра. Сега се е скрила напълно от общественото внимание и почти не контактуваше с баща си преди смъртта му. Самият Черкелов също никога не я споменава в интервютата си. Единствените дъщери, за които говори през последните 20 години, са осиновените от него деца на последната му съпруга Зина.

Гангстерската фамилия Фатик е преплетена със злочестата съдба на Черкелови. На фотоса: Фатик на сватбата на Георги Илиев

Почина Иван ЧеркеловГолемият кинотворец Иван Черкелов е починал. Това съобщиха негови колеги в социалните мрежи. Иван Че…Jul 19 2022vijti.com


Източник: lupa

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!