Жена с мозъчен кръвоизлив след най-обикновен PCR тест

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Оказва се, че взимането на проба чрез PCR тест не е съвсем безопасно, особено, ако това се прави от недобре обучени специалисти.

Жена от чешкия град Бърно се е озовала в болница, след като си направила теста.
По време на взимане на пробата е била наранена сериозно задната част на носната кухина и се е стигнало до тежко кървене в мозъка.

Австрийски депутат: Тестове показват КОВИД-19 в бутилките с Кока Кола /ВИДЕО/   Проф. Чорбанов: Над 50% от хората няма да реагират на вируса, защото имат преимунитет от пре…Feb 2 2021vijti.com

Наложило се е да й бъде направена спешна операция в университетската болница в Бърно.

„Стигна се хирургична намеса, която беше животоспасяваща. Сега е хоспитализирана у нас в относително стабилно състояние“, разкриват от болницата.

Оттам признават, че това съвсем не е първият подобен случай на нараняване след взимане на проба с PCR тест.

„Повечето от случаите бяха свързани с нараняване на носната кухина, но имахме и няколко случаи със сериозно кървене“, уточнява говорителката на болницата Дана Липовска.

Лекарите предупреждават, че тестовете, които в момента се продават в аптечната мрежа са удобни, но не и съвсем безопасни.

Те твърдят, че ако не се правят правилно, може да се стигне до различни наранявания, някои от които дори с фатален край.

„В някои от случаите може да се стигне дори до нараняване на мозъка и изтичане на гръбначно мозъчна течност.

От днес в България се влиза само с отрицателен PCR тестОт днес до края на април хората, които пристигат в България, ще трябва да покажат отрицателен PCR те…Jan 29 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!