Жена на 40 години е убита на тротоара в мелето с БМВ в София

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Най-вероятно единият автомобил с висока скорост е преминал на червен светофар и е блъснал кола, потегляща на зелен сигнал.

40-годишна жена загина, докато чака да пресече на светофар в София. Два автомобила са се ударили на кръстовището на бул. „Владимир Вазов“ и ул. „Васил Кънчев“, съобщава БНТ. В района движението е с временна организация заради строежа на метрото. При удара едната кола навлиза в тревни площи и удря жена, която е чакала на светофар.

Сигналът за тежкото произшествие е постъпил в полицията в 13.10 ч., казват от МВР за БНТ. Най-вероятно единият автомобил с висока скорост е преминал на червен светофар и е блъснал кола, потегляща на зелен сигнал.

„Колата, минала на червено, е била с висока скорост“, казва за БНТ и Диана Русинова – пътен експерт от Европейски център за транспортни политики. Пробите за наркотици и алкохол на водача, за когото се предполага, че е преминал на червено, са отрицателни. Другият шофьор, чиято кола след удара се е обърнала по таван, е откаран в болница, състоянието му е добро. При произшествието е засегнат и трети автомобил, който е ударен от част, излетяла от една от двете коли, участвали в сблъсъка.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!