Жената на застреляния в Пловдив полицай също е служител на МВР

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Все още не е ясна причината за инцидента, при който е бил застрелян полицай от неговото собствено 7-годишно момче. Това съобщи пред журналисти директорът на полицията в Пловдив старши комисар Георги Чергов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Детето е било на работното място на баща си. Колегите му са забелязали детето, след като са чули изстрел, то е било в помещението за почистване и за  приемане на личните вещи. Незабавно са взели оръжието от него и за го обезвредили.

В момента 7-годишното дете е при майка си и е силно разстроено от случилото се. С него от снощи работи психолог. Майката също е служител на ОДМВР. Тя е разследващ полицай.

По думите на Чергов не е обичайно на работното място да има деца. Загиналият е бил инструктор по стрелба и в същия ден вчера е имало учения. Той е на 49 години има и още едно дете.

За случая е уведомен министърът на вътрешните работи, който днес трябва да пристигне в Пловдив.

Старши комисар Чергов каза пред журналисти, че не се притеснява да поеме отговорност, а какво ще стане с него ще реши ръководството на МВР.

„Готов съм да поема необходимата отговорност, ръководството ще реши кое ще е най-добре за дирекцията и за служителите й“, бе категоричен старши комисар Георги Чергов в отговор на въпрос ще си подаде ли оставката.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!