Мястото, където можете да посрещнете Коледа с родните ни депутати и министри, удоволствието ще ви струва само 70 лв

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Срещу сумата от 70 лв. всеки може да посрещне Коледа в компанията на депутати, министри и държавни чиновници в почивната база на властта в Пампорово, пише „Монитор“.
Толкова струва нощувката в двойна стая в комплекса „Орлица“.
По принцип в станцията за отдих в курорта, в която по традиция отмарят през зимната си ваканция народните избраници и служителите на НС, се отдават и стаи по 55 лв. в нереновирания сектор.
Те обаче вече били наети за дните около предстоящите празници.
Жан Виденов – единственият, който успя да се оттегли почтено от политикатаДжордж Сорос идва в България веднага след 1989 г. и създава фондация “Отворено общество“, която се з…Nov 20 2018vijti.com

Оказва се също така, че базата, стопанисвана от МС, вече е изцяло заета за новогодишната нощ, като няма свободен и нито един апартамент, въпреки цената от 95 лв., нито тройна стая за 80 лв. Така късметлиите, които редом с груповите резервации от НС, са успели да си запазят стая навреме, ще могат да опитат от блюдата, с които ще бъдат нагостени и депутатите. За да седнат на една маса със законотворците в навечерието на настъпващата 2019 година обаче, е трябвало да се бръкнат допълнително с 88 лв. Това е цената на куверта за празничната вечеря в ресторанта на комплекса, установи проверка.

Отделно от това на туристите им се е наложило да се съобразят с изискването да резервират стая за не по-малко от три денонощия престой, като към цената, която са заплатили за нея, влиза и закуска. Така само за спане по време на почивката си е трябвало да извадят от джоба си между 165 лв. и 285 лв.

Предишни години от „Орлица“ са предлагали пакети и за студентския празник 8 декември, като цената за нощувка и вечеря е варирала около 40 лв., а в менюто за младежите са включвани шопска салата, пилешка пържола или свинско филе с гарнитура, сладка баница или торта, както и питка, 50 мл алкохол и едно безалкохолно. За тази година обаче не се предлага празнична вечеря на аванта, а промоционалната резервация за 40 лв. включва само нощувката и закуска.

През лятото пък в базата на МС, която е отворена и за външни посетители, са възможни само организирани мероприятия, но не и индивидуални посещения. Точно обратното е в станцията на властта в Слънчев бряг. През зимата там могат да се организират семинари, екскурзии, сватби или обучения.

Без фойерверки ще посрещне този път новата година пък бившият Партиен дом, където заседават комисиите на НС и се намират кабинетите на депутатите. На основен ремонт ще бъде подложен и ресторантът в зданието, който по традиция събира служители на парламента в празничната нощ. За целта от администрацията на НС са обявили обществена поръчка за идеен проект. Част от помещението в момента е заето от строителите, които извършват преустройството на зала „София“, където в бъдеще ще се провеждат пленарните заседания на парламента. Именно реновирането на залата е причината и за ремонт на депутатския стол, който сега разчита на кетъринг.
Източник: Блиц
Валери Симеонов с ново култово изказване по „СКАТ“: Дайте ми това МВР за 24 часа и ще видим дали ще има протестиДайте ми това Министерство на вътрешните работи (МВР) за 24 часа и ще видим дали ще има протести. То…Nov 26 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!