Ето кога смятат да върнат всички ученици в клас

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Напролет ще може да се говори за вариант всички ученици да се върнат в клас. Това заяви пред Btv образователният министър Красимир Вълчев.
От 4-и февруари присъственото обучение ще се възстанови за учениците от 7-и, 8-и и 12-и клас.

Спрей убива коронавируса за 60 секунди в ТурцияИзбухването на COVID-19 пандемията в целия свят накара много микробиолози да работят за намиране на …Jan 26 2021vijti.com

Две седмици по-късно те ще привключат отново онлайн уроци, а на тяхно място в класните стаи ще влязат 5-и, 9-и и 10-и клас. В началото на март в школата ще влязат отново 6-и, 11-и и 12-и клас. През цялото време присъственото обучение за начален етап ще продължава. Образователният министър подчерта, че близо месец след близо половин милион малчуганите от детските градини и от 1-и до 4-ти клас възстановиха присъственото си обучение няма покачване на случаите сред учителите. Имало само отделни миниклъстери. Това по думите е потвърдило проучванията, че малките деца не са фактор на заразата. Вълчев допълни, че ако няма покачване на случаите са възможни и други изключения. Например, училищата с по-малко ученици да бъдат напълно отворени.„Желанието ни е да се възстанови по-бързо присъственото обучение на всички ученици“, заяви министърът. По думите му април-май масовата ваксинация на учителите ще е дала ефект и ситуацията в школата ще е по-спокойна. Около 23-24% от педагозите и непедагогическия персонал е пожелал да се имунизира. „Няма антиваксърски настроения сред учителите, по-скоро има сдържаност“, смята Вълчев. Кампанията в столицата вече започна. 5000 учители, педагогически и непедагогически персонал в София са пожелали да си поставят ваксини срещу COVID-19.

Нулева учебна година няма да има, увери Вълчев. Към момента няма да се увеличава и нейната продължителност. В 313 школа част от децата обаче ще учат повече, защото декември не провеждаха учебни занятия в онлайн среда, а дейности по интереси. Министърът заяви още, че няма да прави предложение и следващата учебна година да стартира по-рано.

Матури ще се провеждат присъствено при спазването на всички мерки. Вълчев припомни, че миналата година учениците били разпределени по 10-12 в стая, за да се падат по 2,5 квадратни метра на зрелостник.

По отношение на връщането на студентите в аудиториите министърът обясни, че към момента са разрешени само изпитите и практиките, които не могат да се проведат дистанционно. „Ако всички се върнат едновременно сега, рискуваме да затворим отново всичко“, каза още Вълчев.

Проф. Чорбанов: Над 50% от хората няма да реагират на вируса, защото имат преимунитет от предишни срещи с коронавирусиНад половината от хората, които се срещнат с К19, няма да реагират на вируса, защото имат преимуните…Jan 26 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!