Ето ги хартийките, чрез които хитрата касиерка е откраднала 144 хиляди лева от банката, в която работи

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В Пловдив касиерка открадна 144 200 лева от банка чрез т.нар. „кукла“. За случая Plovdiv24.bg ви информира още вчера. Днес от прокуратурата на специален брифинг дадоха повече подробности за измамата.

Ето и акцентите от пресконференцията:

Парите са се намирали в каса с купюри от по 100 лева. В продължение на четири години с различен интензитет обвиняемата е присвоявала банкноти от тези пачки. В един момент осъзнава, че взетите пари започват да правят впечатление.

За да прикрие тези си действия и несъответствията на банкнотите с очакваните суми – същата е предприела действия по прикриване на престъпната си дейност, като е слагала вместо банкноти зелени хартийки, оформени чрез гилотина във формата и големината на банкноти от 100 лева.

Това е до април 2024 година, когато от банката правят внезапна ревизия на намиращите се в касата парични средства. И установяват, че вместо пари има зелени хартийки. Обвиняемата е изразила съжаление и желание да възстанови паричните средства. Случаят е квалифициран като длъжностно присвояване. Законът предвижда до 15 години затвор за това престъпление.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!