Ето ги синовете на Георги Коритаров (Снимки)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Семейството на Георги Коритаров, който си отиде внезапно едва на 61 години след сърдечна недостатъчност и Ковид-19, винаги е избягвало светлините на прожекторите. Съпругата му Лина и синовете му Момчил и Иван-Асен са съкрушени от загубата, но не се възползваха от вниманието, насочено към тях, и отказаха всякакви медийни участия и изявления.

Лора Крумова: Мисля, че Коритаров проумя грешките сиЛора Крумова разказа съкровените си спомени с Георги Коритаров, който почина вчера на 61 години. Ето…Apr 8 2021vijti.comПриживе журналистът твърде рядко говореше за семейството си, но се гордеел много с двете си момчета, споделят негови колеги. Единият от тях е наследил професията и таланта му. Момчил Коритаров от малък е увлечен по писането. Завършил е столичната 9-а Френска гимназия „Алфонс дьо Ламартин“, след което записва и се дипломира като бакалавър по психология в Софийския университет. Още докато е студент, припознава журналистиката като своя професия и започва работа в спортен новинарски сайт. През 2018 г. прави дебюта си като автор – на бял свят излиза първата му авторска книга за деца „София и хвърчащото креватче“, която бележи голям успех и се превръща в бестселър. Творбата му е издадена и като аудиокнига, озвучена с гласовете на обичаните актьори Ненчо Балабанов и Албена Павлова.

Братът на Момчил – Иван-Асен, също е възпитаник на 9-а Френска гимназия в София, а след това завършва и психология в СУ. Започва работа още през 2017 г., когато попада в голяма компания, продаваща билети за спортни събития. Първата му позиция е на специалист по комуникация с клиентите. После Иван-Асен работи в един от най-реномираните частни детски центрове в столицата, където в продължение на година е инструктор и помага на децата за менталното им развитие. От август миналата година синът на Коритаров е консултант по подбор на персонала в голяма IT компания, отново в столицата.

Още като ученик Иван-Асен привлича вниманието на медиите. В едно от малкото си интервюта се съгласява да поговори и за родителите си. „Те ми дадоха пълна свобода и нямаха никакви очаквания. Но точно това сякаш ми сложи окови, защото аз все пак исках да ги накарам да се гордеят с мен. Баща ми например (Георги Коритаров, бел. ред.) има кариера в журналистическата сфера, води свое политическо предаване на сериозни теми. Затова го уважавам много и се притеснявам от неговото мнение, искам да се издигна в очите му. Мисля, че това винаги ми е влияло на подсъзнателно ниво“, казва Иван-Асен.

До последно Георги Коритаров е напълно отдаден и на съпругата си Лина. „Кaтo вceки гoлям ум, в живoтa, чиcтo в битoвo oтнoшeниe, бeшe мнoгo нecръчeн чoвeк. Имaшe гoлeмия къcмeт дo нeгo дa e cъпругaтa му Линa, кoятo ce грижeшe зa нeгo кaтo зa пaкocтливo дeтe, кoeтo нeпрeкъcнaтo чупи китaйcкaтa вaзa в хoлa. Днec cи миcля зa нeя, зaщoтo двaмaтa зaeднo бяхa eдин чoвeк. И иcкaм дa ѝ кaжa, чe cвeтът щe ce върти пo-глупaвo, зaщoтo нeгo гo нямa“, казва за отношенията им колежката на журналиста Лора Крумова, с която дълго време бяха екранна двойка по Нова телевизия.

Коритаров водил пряк ефир с Koвид, 24 часа по-късно умира в болница / ВИДЕО Георги Коритаров не се е чувствал добре при последната си поява в ефира. Вчера е било последното п…Apr 7 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!