Емил Кошлуков: За 30 години не може да се възстанови онова, което комунистите съсипаха за 45 години!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Новият директор на БНТ Емил Кошлуков смята да залага изключително много на религиозни предавания по Националната телевизия. В тази връзка той обяви, че „Вяра и общество“ няма да се пипа, независимо какъв му е рейтингът.

6-годишната Александра се събуди след кома вече на 22 години6‐годишната Александра Янчарска, дъщеря на известна полска актриса, гълта хапче с вода и се задавя. …Sep 19 2020vijti.com

 

Явно рейтингът му наистина не е висок, което породи слуховете, че предаването ще бъде свалено от ефир. Самият началник на телевизията обаче се застъпи за него.

Емил Кошлуков смята българите за атеисти

Причината е, че Емил Кошлуков е изключително религиозен и вярващ в Бог човек. За слабата гледаемост на „Вяра и общество“ той обвинява комунистите, които според него са разрушили връзката между българина и Господ, пише Plovdiv24.bg.

„В продължение на 45 години в България властваше официален атеизъм. Затова вярвам, че днес хората имат нужда от много повече религиозно възпитание и просвета, защото връзката им с Бог в момента е загубена.“, отбелязва Кошлуков.

По всичко личи, че той счита, че за тези 30 години, в които у нас е демокрация, хората не са успели да преодолеят травмите, които социализмът им е нанесъл във връзката с Господ и затова и до днес има много българи, които са атеисти.

Емил Кошлуков пак наплю комунистите

Кошлуков винаги се е изказвал против комунистите. Преди година в интервю за „24 часа“ той ги определи като безродници и безбожници, защото мразят себе си, т.е. собствената си страна и религия.

Кой е Емил Кошлуков и защо мрази комунистите

Всъщност Емил Кошлуков има личен мотив да мрази комунистите. Именно те го вкараха в затвора преди 35 години заради бунт в казармата.

Бъдещият тогава журналист прекара зад решетките няколко години, които определя като най-големия кошмар в живота си. Затова и до днес ненавижда всичко свързано със социалистическия строй.

Той винаги е бил западно ориентиран, тъй като има цели 5 години следване в Калифорнийския университет в САЩ. След като се завърна в България, бе въвлечен в политическия живот у нас от Симеон Сакскуборготски, който го направи депутат.

Емил Кошлуков смени доста телевизии, но навсякъде, където е бил, е говорил против комунистите. Така беше и в „Евроком“, и в „ТВ7“, и в „Алфа“, така е и в БНТ сега.

„Комунистите са нещастни хора, които бълват омразата си навън, за да не експлодират. Животът им е тъжен, защото не намират себе си, нямат опора.“, казва още журналистът.

Сменят водещия на „Вяра и общество“

Относно предаването „Вяра и общество“, то ще остане, но най-вероятно с нов водещ. Кошлуков вдигна мерника на Горан Благоев, когото обвини, че е критикувал правителството и Българската православна църква.

Горан Благоев критикува правителството и БПЦ

Главата на водещия ще падне заради предаването от 6 юни, в което се прави връзка между държавата и нашата църква. Заглавието на този епизод е „Одържавена ли е Църквата в България?“.

Това е разгневило Кошлуков, който намира за излишни подобни полемики и възприема като открити критики към Църквата въпроси от този тип. Дали мнението му няма общо и с властта в страната, не се знае.

В момента Горан Благоев е в болничен и изчаква да отмине скандала. Той вече обяви, че епизоди от предаването му няма да се повтарят през летния отпускарски сезон, което е първият знак, че ще бъде сменен.

„Ако Благоев не успее да осигури плурализъм в предаването, ще трябва да го сменим.“, категоричен беше Емил Кошлуков пред СЕМ

Командировани ще взимат колкото германцитеТова предвиждат промени в наредба Шефът плаща пътя, ако ви изпрати другаде Командирован работник д…Sep 18 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!