Експерт обясни как е оцелял Сашко в гората и бил ли е отвлечен

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Наистина това е прецедент – щастливата развръзка със Сашко. Това заяви Неделчо Стойчев, ексдиректор на института към МВР, в ефира на БНТ по повод откриването на 12-годишното дете.

„Самото му заболяване дава възможност да мислим, че то е причината за щастливата развръзка. Аутизмът и хиперактивността му са дали възможност да се движи непрекъснато и това е една възможност да се е спасил от измръзване. Освен това времето беше с него“, уточни той.

„Това, което ми направи впечатление от доброволците, е че те са имали наум, че той може някъде там да бъде. Те са разхвърляли кроасани, а после са намирали опаковки. Така смятам, че е станало“, посочи най-вероятната версия за случилото се със Сашко експертът.

„Той се е движил в този периметър, намерен е на 7 км от мястото, където е бил загубен. Бих допуснал, че дори се е скрил, тъй като избягва контакта с хора. Тези деца като него не възприемат света като опасен през нощта. Той не се е страхувал като другите деца и това го е спасило“, каза още той.

Експертът все пак допусна още една версия – отвличане, но после даде доводи защо тя е малко вероятна.

СМРАЗЯВАЩО! Радиестезист открил локацията на Сашко ОЩЕ ПРЕДИ ДНИ – СНИМКИРадиестезист посочил точното място на изгубения Сашко, както и целия му здравен статус още преди два…Nov 20 2022vijti.com

„Бих го допуснал като версия. Но да работиш по определена версия, тя трябва да е фактологично обоснована. Може да се допусне, че бащата е дал анонс за 100 000 лв. награда и после детето се появява. Но за тези 9 дни, тези, които са отвлекли жертвата, ще намерят начин да се свържат с бащата и близките му и ще поставят своите искания.

Изследванията от Пирогов показват, че няма някакви проблемни изследвания, всички физически травми, които има детето, са свързани с живота в гората.

Децата обикновено ги отвличат с някакъв вид злоупотреба, тогава ще има някакви травми от насилие. Ако приемем, че някои го е пуснал заради откупа, тези хора, които са го намерили отказаха наградата. Освен това не може да не допуснем, че няма сговор между тези, които го намират и тези, които са го държали, но наградата няма да бъде дадена“, обясни още доц. Стойчев.

Децата обикновено са жертви на близки или свои роднини, родителите си. Когато изчезне дете, основната версия е дали родителите не са намесени. Може да е моментен гняв. Основната версия, която е трябвало да бъде проверена, и е проверена е бащата. Той се е подложил на детектор на лъжата, но трябва да се знае, че чувството за вина е от изключително значение. Чувството за вина е фундаментално като емоция, заедно със страха от разкриване на лъжата.

Бащата е с огромно чувство на вина, защото той е изпуснал детето. Трябва да се направи много точно изследване, което вероятно е направено, за да се докаже истината“, разкри експертът.

„Бащата е единственият човек, който дава информация какво се е случило този ден. При всички случаи към него има съмнения. Явно в паниката си, в желанието си нещата да се случат по-скоро, той дава разнопосочни сведения как е облечен Сашко и т.н. Когато минава детектора, неговите показания стават фундаментални. Започва да се работи основно с тях“ обясни още той.

За мен не е криминален случай, това е един инцидент. Бащата, който също има проблеми с придвижването си, не си е дал сметка, че Сашко може да изчезне.

Освен това при даването на откуп МВР може да засече хората, които искат откупа, а хората, които са го намерили, не са искали тези пари. В крайна сметка, когато се говори за изчезване, хората не изчезват, това е един евфемизъм на МВР.

Може да се е случило най-лошото и когато няма знак, че човекът е жив,полицията започва да работи по версия за убийство.

Децата обаче не се доверяват на случайни хора. Тогава може да се говори за близък до семейството. А и мястото, където са се разхождали, едва ли са го обявили по националната телевизия. Кой ще знае, че по това време те ще се разхождат там. Това би могло да е много случаен инцидент някой да го отвлече точно там. Това е случайност 1 на 1000″, коментира още експертът.

Лелята на Сашко: Вярвам, че е бил отвлечен, някой го е пусналЦял Перник се вълнува от добрата новина за намирането на Александър след повече от седмица в неизвес…Nov 19 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!