Експерти: Миг-ът на майор Терзиев се е взривил и разпаднал на парчета във въздуха. Рекета или

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кадър ВВС

Появи се версия, че Миг 29 се е взривил във въздуха.

Сигурно е, че изтребителят се е разпаднал на парчета.

Според експерти не е изключено причината да е дефектна ракета.

„Продължаваме да търсим черната кутия на разбилия се в Черно море изтребител МиГ 29, в който беше майор Валентин Терзиев. Все още не мога да кажа каква е причината за инцидента“, това заяви в студиото на БНТ тази сутрин контраадмирал Кирил Михайлов, цитиран от Стандарт.

Съпругата на майор Терзиев: Извървя целия път, за да останеш завинаги в небето!Димитрина Попова, съпругата на загиналия летец Валентина Терзиев написа трогателни думи. „Извървя ц…Jun 11 2021vijti.com

Искам да изкажа съболезнования на близките на загиналия майор Терзиев. За съжаление това са факти от живота, професията е рискова, добави още Михайлов.

И внесе яснота относно операцията по търсене на останките от самолета.“От вчера преминахме в нов тип операция – вече не търсим, за да спасим, а за да разберем какво е станало – от черната кутия. През нощта минният ловец успя да обследва с подводен апарат, а рано тази сутрин бяха открити и нови два контакта, които в момента се обследват. Към операцията се присъединиха и от Института по океанология на БАН.

За съжаление силното течение във вчерашния ден повреди един от апаратите, той беше ремонтиран и днес е поставен много по-мощен апарат. Военноморските сили използват и водолазен катер.Трудно е да се каже срок, в който всичко ще бъде изяснено.

Самолетът най-вероятно се е разпаднал на множество парчета, а вероятността да намерим цели големи парчета, е малка.

Черната кутия се намира между двигателите в опашната част, имам надежда, че ще я открием, за да разберем и какво точно се е случило.Очакванията са в следобедната част на съботния ден да имаме повече информация и да сме минали вече първоначалните райони на търсене.

Времето е променливо, очаква се и да се развали тези дни“, заяви още контраадмирал Михайлов.

През нощта срещу сряда изтребителят МиГ 29, пилотиран от 47-годишния опитен летец, се разби в Черно море по време на учениe. Няма данни той да е катапултирал. Както става ясно, все още не е открита и черната кутия на самолета, която е ключова за установяването на причините за инцидента.

Изтребителят МиГ-29, управляван от майор Валентин Терзиев, най-вероятно се е взривил, преди да падне в Черно море. Това е версията, по която работи разследването, след като останки от самолета бяха открити да се носят в морето на 11 км югоизточно от Шабла.

От четвъртък към откритите предмети се прибавиха и останки, определени от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов като “биологичен материал”. Снощи майор Валентин Терзиев бе официално обявен за загинал. След като е намерен биологичен материал, е възможно самолетът да се е взривил над водата, а не да се е забил в морето заради грешка или объркване на пилота, коментираха пред “24 часа” авиатори.

Ако взривът е станал във въздуха, за каквото говорят разпръснатите останки и откритият биологичен материал, много вероятно причината да е в дефект на ракетата, закачена за крилото на самолета, обясниха летци. Още в “24 часа”

Последното интервю на падналия в Черно море майор ТерзиевПадналият в Черно море майор Валентин Терзиев е военен пилот от Българските ВВС – един от опитните л…Jun 10 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!