Д-р Мирослав Ненков призова новия здравен министър да въведе задължителна ваксинация

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Следващият здравен министър трябва да направи ваксините срещу COVID-19 задължителни. Това правителство щеше да влезе в историята, ако беше направило ваксинацията задължителна в България“.

Д-р Ненков: Какво от това, че ще излъжеш полицая, за да се напиеш? Вероятно Джамбазки е прав за махалите. Не се знае колко цигани се изсулиха от София под претекста…Apr 19 2020vijti.com

Това отбеляза в предаването „Тази събота“ по bTV д-р Мирослав Ненков, който беше служебен министър на здравеопазването.

Според д-р Аспарух Илиев, който експерт по безопасността на ваксините и ръководител на лаборатория по инфекции на мозъка в Берн, мерките, които имаме тук срещу COVID-19, се изпълняват много проформа.

Истинска проверка на тези мерки не се извършва, така че можем да кажем, че сме трудно съпоставими с другите държави. В Австрия при значително по-малък брой починали, взеха решение за задължителна ваксинация, отбеляза той.

По думите на д-р Аспарух Илиев имаме няколко проблема – първият е, че има COVID, а вторият, че българинът е с много лошо здраве. „Ние сме шампиони по сърдечно-съдови заболявания във всяка форма – хипертония, затлъстяване, нашият стил на живот е много лош и когато имаме много висока заболеваемост, това се отразява и на смъртността“, обясни лекарят.

„Ако си представим една ситуация, в която всички решаваме да сме противници на червения светофар, започнем да минаваме на червено и започнат много катастрофи, дали вътрешният министър ще излезе и ще обяснява, че нещата са по-добре или ще мобилизира полицейски сили, които да контролират движението“, каза д-р Мирослав Ненков.

След грозни разправии: Падна охраната на Бойко Борисов и Деси РадеваСлед остри дебати и множество скандали председателят на парламента Ива Митева обяви законопроекта за…Sep 3 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!