Дюнерджията, опитал да изнасили жена си: Донесе един сатър и ми каза „Довърши ме“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

43-годишният дюнерджия Ресул Салимов, който на 14 декември беше настанен в Психодиспансера в Пловдив след сигнал, че е набил жена си Сюзан и се е опитал да я изнасили пред двете им деца, се страхувал, че тя ще го отрови. „Искам да се провери дали не ни е слагала нещо в храната, понякога нещо като огън ме гори, толкова съм силен, друг път съм отпаднал“, обясни Салимов пред „24 часа“. Той беше доведен в Районния съд в Пловдив по искане за принудително настаняване за лечение в Центъра за психично здраве. 

Салимов отрече да е удрял и да е пробвал да посегне сексуално на Сюзан. „Скарахме се, защото на едното дете му течеше кръв от носа, а тя му слагаше едни черни капки, за да прикрие това. Не се грижеше добре за децата. Тогава тя ми донесе един сатър и ми каза: Довърши ме. Аз го хвърлих през терасата“, разказа Салимов в съда.

Той отрече да има психични проблеми и да е подписвал декларация за информирано съгласие за настаняването си в здравното заведение. Според адвокатката му Таня Чечкова той е държан там от 14 декември досега напълно незаконно. Тя е подала сигнал в прокуратурата за това. 

Психиатърът д-р Маргарита Панова обаче описа поведението му като психотично и с признаци на шизофрения. „5-годишната му дъщеря Мелиз е с детска церебрална парализа, но той смята, че детето е здраво, и го карал да ходи без ортезите. Поведението му е опасно за децата“, заяви тя. „Детето е здраво, аз подозирам, че Сюзан точи касата, като говори за церебрална парализа. Сигурно върши измами и с кутии за дарения, намирам много монети в колата, откъде ги има“, каза Салимов.

Съдът назначи съдебно-психиатрична експертиза, която да установи състоянието на мъжа. Тя трябва да бъде направена в Психодиспансера. Адвокат Таня Чечкова обаче веднага е обжалвала определението за това и обясни пред „24 часа“, че оспорването спира изпълнението и Салимов няма да се връща в здравното заведение. Според нея клиентът й няма да прави опит да се върне в семейното жилище и ще отседне при близки.

Касабов, потрошил жена си с ракета: Хванах я гола на видео чат с друг мъж„Имахме прекрасно семейство 20 години. Всичко вървеше нормално – смях и обич. И изведнъж се прибирам…Dec 22 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!