Дъщерята на Васил Илиев вдига бизнес империя

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ивона – единствената дъщеря на покойния бос на ВИС Васил Илиев – е започнала мощен земеделски бизнес. Щерката на легендарния мафиот планирала да вдигне огромна кравеферма край кюстендилско село. Там фамилията Илиеви притежава десетки декари наследствени ниви.

Само още 6 месеца и убийците на боса на ВИС Васил Илиев ще останат завинаги ненаказаниСамо 6 месеца остават на убийците на боса на ВИС Васил Илиев да се спотайват. После законът не ги ло…Sep 24 2019vijti.comИнвестицията за строителство на самите сгради, купуване на техника и стотиците говеда може да достигне над 10 млн. лева, обясняват експерти. Парите едва ли ще са проблем за Ивона, която е една от преките наследници на огромното богатство на ВИС-2. След убийството на двамата босове имането попада в ръцете на вдовицата на Георги Илие.

Мая Илиева впоследствие прехвърля дялове от богатството и на останалите наследници – сестрата на братята Мариана и дъщерята на Васил Илиев – Ивона. Макар и несметно богата, Ивона никога не e парадирала с парите или името на баща си. Висаджийската наследничка умишлено избягва светлината на прожекторите. Единствената й публична поява бе преди няколко години, на състезание по борба в памет на братя Илиеви. На финала тя и леля й Мариана връчиха наградите на победителите.

Впоследствие Мариана и Ивона регистрираха и фирма за недвижими имоти ВИГ (Васил и Георги). Като съдружник се присъедини и Мая Илиева. Плановете на трите наследнички на ВИС2 за строителство на кооперации и офис сгради така и не се осъществиха. Оттогава не се е чуло Ивона да има други бизнес планове. Или поне до март тази година, когато става собственик на фирма „Агро Солюшънс“, чрез която е предвидено да се вдигнат кравефермите.

Като човек, който няма никакъв опит в говедовъдството, Ивона си намира подходящ партньор. В случая това е нейна приятелка, чийто съпруг е един от най-известните земеделски стопани в Югозападна България, пише „Ретро“.

25 април 1995: Босът на ВИС-2 Васил Илиев се изповядва на новия съветник на Румен Радев. Минути след това го пронизват куршумите в мерцедеса му…Александър Маринов, член на новия Съвет на президента, е близък приятел и ортак на Васил Илиев от ВИ…Mar 23 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!