Дъждове удрят тази половина на страната в събота

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

През нощта облачността ще е разкъсана. Предимно значителна ще се задържи над Югоизточна България, където на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Това прогнозира дежурният синоптик на НИМХ Боряна Маркова.

В събота ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над планинските райони от Южна България. Ще духа слаб, в източната половина от страната до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са предимно между 10° и 15°, а максималните ще са между 24° и 29°.

В София минималната температура ще е около 11°, максимална – около 24°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над планините облачността ще е разкъсана, над масивите от Южна България предимно значителна, но валежи са малко вероятни. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 10°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността над южните райони. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 23 мин. и залязва в 19 ч. и 9 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 46 мин. Луната в София залязва в 8 ч. и 22 мин. и изгрява в 19 ч. и 47 мин. Фаза на луната: един ден след пълнолуние.

 

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!