Доц. Мангъров спаси живота на бебе в Пазарджик

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Доц. Атанас Мангъров е спасил живота на 6-месечно бебе в МБАЛ-Пазарджик, където момченцето е било хоспитализирано с тежка салмонела, съобщиха от лечебното заведение.

Доц.Мангъров обясни как да излекуваме Ковид у дома – ето какви лекарства ви трябват, за да оздравеете: Болшинството от нас карат коронавируса у дома , но често пъти изпитваме колебания и страх, дали ле…Feb 18 2021vijti.com

 

Родителите на детето изрично са настояли доц. Мангъров да консултира специалистите в лечебното заведение и дори са изискали разрешение от ръководството на болницата той да дойде на крака. След това те докарали инфекциониста, който е завеждащ Детското отделение в Инфекциозната болница в София на място.

„Детето беше в изключително тежко състояние и можеше да бъде изпуснато в резултат на обезводняването.
Консултирах колегите, казах им какво да направят. Справихме се, сега момченцето е живо и здраво“, разказа доц. Атанас Мангъров за Clinica. В лекуващия екип е била още завеждащата Първо детско отделение д-р Елена Василева. В благодарствено писмо до МБАЛ-Пазарджик родителите на момченцето – Катерина и Николай Маринови изказват признателност на лекарите и доц. Атанас Мангъров.

„Професионализмът, вниманието, човешкото отношение, с което се отнесоха д-р Василева и екипът й към нас и към 6-месечния ни син Николай, заболял от салмонела, бяха прекрасни. Приеха ни в тежко състояние с 39,9° температура и почти обезводнено състояние на детето, което отказваше вода и храна.

Първата седмица беше кошмарна за нас, а състоянието на детенцето ни беше нестабилно и променливо. Безотказните грижи на екипа на болницата и доц.

Мангъров, който също се включи към лечението на малкия Николай в екип с д-р Василева, дадоха своите резултати. На 11-тия ден се прибрахме вкъщи в стабилно състояние. Това са хора, призвани да спасяват живот и да ни карат да се чувстваме спокойни в техните ръце, пишат в писмото благодарните родители. – Малко са думите, с които можем да опишем своята признателност за професионалната помощ, която оказаха и всеотдайността на хората с бели престилки и големи сърца!“, посочва семейство Маринови.

Източник: clinica

Мангъров: Обикновено тези, на които не им върви в професията, стават политициОбикновено тези, на които не им върви в професията, стават политици. При мен случаят е друг. „Който…Feb 21 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!