Доц. Мангъров: Провежда се социален експеримент

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В света няма нито едно достоверно проучване, което показва, че маските помагат за спиране на COVID-19.  До март СЗО твърдеше, че маски трябва да носят само болните и тези, които се грижат за болни, това каза в предаването на 7/8 тв “Студио Хъ” доц. Атанас Мангъров.

Доц. Мангъров за мерките в училищата: По думите на Мангъров изолационните стаи в училищата няма да са ефикасни, защото преди да бъде изолирано там детето вече е било с другите деца в класната стая„Значителна част от мерките, които се вземат от МОН преди първия учебен ден, са преувеличени и ненуж…Sep 9 2020vijti.com

Маските не помагат и не спират тези най-малки частици, които носят респираторните зарази. Да смяташ, че можеш да се предпазиш с маска, е утопия, заяви Мангъров. По негови думи, задължителното носене на маски в училище е повторение на социалния експеримент от март месец, когато имаше КПП-та и бяха затворени парковете. „Това са изкуствено наложени мерки, които да покажат, че се прави нещо”, каза лекарят.

Според Мангъров, ситуацията с маските в училище ще доведе до това, че децата ще бъдат занимавани повече с това дали ги носят или не, отколкото със самото учене. Използва се една гнусна тактика да се обяснява на децата, че това е за да се предпазят от вируса техните баби и дядовци, коментира той.

„Мангъров, как спиш нощем?“ – млад учител разстреля с въпрос Атанас Мангъров и разплака мрежата(Снимки): Една голяма трагедия беляза изтеклата седмица. Двама професионалисти, двама отдадени лекари, баща …Aug 30 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!