Доц.Кунчев: Почти невъзможно е да се хване фалшиво ваксиниран, има хора, които не развиват антитела

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Прогнозите за 10 000 заразени на ден едва ли ще се сбъднат – очакваме около 3000 – 3500 души най-много. Следим цифрите, особено сега и като тръгнаха учениците. Здравната система има капацитет и сме далече от броя на хоспитализираните, които може да се поемат. Това заяви здравният държавен санитарен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Нова ТВ. По думите му засега по-тежки ограничения не се предвиждат.

Певецът Константин: Ако бях здравен министър, щях да поискам абсолютна ваксинацияПо думите му ресторантьорския бизнес е на издъхване „Ако бях министър на здравеопазването щях да по…Sep 12 2021vijti.com

„Да вървим по обратен ред, не да питаме дали ще има локдаун, а да си кажем, че ако имаше 70% ваксинирани въобще нямаше да има мерки, както е  в Дания, Малта и други страни.  Няма  обаче как държавата да остави без контрол ситуацията. Цифрите щяха да са много по-големи, ако нямаше мерки и  щяхме да задръстим системата. Няма да оставим хора да умират по домовете си”, каза Кунчев.

На въпрос за фалшивите ваксинации доц. Кунчев каза, че почти невъзможно е да се докаже, че те са такива.

„ Най-жалкото е, че това е пазар с човешкото здраве. Има няколко десетки сигнали, но много трудно специализираните органи могат да докажат, тъй като и двете страни са заинтересовани. Много трудно е да се докаже, че на някой не е поставена ваксина по медицински път, тъй като 1 на 1000 не реагират на ваксина и нямат антигенно дразнене и антитела, в съда винаги може да се изтъкне като аргумент”, каза Кунчев. Той допълни, че има няколко странни случаи, където лекар масово прави имунизации на различни хора от цялата страна и в момента се проверяват.

Личен лекар спира ваксинацията с „АстраЗенека“: „Не мога да му кажа на пациента – внимавай да не направиш тромбоза“Около 70-80 пациенти на д-р Величков са имунизирани вече с „АстраЗенека” Досега не е имало сериозни…Apr 9 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!