Доц. Ат. Мангъров: Защо ще ме разследва БЛС? По скалъпена история от мъж от Испания, който не е лекар и не ми е бил пациент!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вчера от БЛС обявиха, че ще разследват обвиненията, според които „с множеството си неверни твърдения за коронавируса и пандемията Мангъров не действа в интерес на живота и физическото здраве на пациентите и уронва честта и достойнството на лекарската професия.”

Българският лекарски съюз разследва доц. Мангъров заради негови изказвания за COVIDКомисията по професионална етика на Българския лекарски съюз започна проверка срещу доц. Атанас Манг…Dec 5 2021vijti.com

Днес, както е коректно и професионално, според журналистическата етика, потърсих набедения доц. Атанас Мангъров, за да каже и той своето мнение по обвиненията срещу него. Доц. Мангъров е началник на обособената „Ковид клиника“ в СБАЛИПБ „Проф. Ив.Киров” – София – Специализирана болница по инфекциозни и паразитни болести.

Аз не зная кой и защо ще ме разследва, но получих съобщение от лекарската етична комисия към БЛС, че до нея е изпратен сигнал от някакъв господин, който живее в Испания, не е лекар, а научен работник там и се занимавал с технологии. Не е бил мой пациент, никога не съм го виждал и не го познавам. Този човек иска наказание за мен, защото съм бил изказвал съмнение в ефективността на зелените сертификати. Затова, че съм казал, че хора, които са ваксинирани могат да се заразяват, както и да заразяват други и че съм казвал, че децата трябва да тръгнат на училище, без да им правят тестове, защото при тях ковида не протича тежко и те са част от населението, което рано или късно би трябвало да се срещне с вируса, за да се изгради имунитет. Това е най-общо казано, по прецизно хората могат да видя и да се информират от факсимилетата на сигнала.

По принцип на сигнал като този, въобще не би трябвало да се обръща внимание, защото този човек не е лекар. Нито пък е бил мой пациент, както вече уточних. Т.е. по никакъв начин всичко това не отговаря на критериите, необходими за задействане на процедурата от БЛС.

Но въпреки това Етичната комисия на БЛС се задейства. Сигнализаторът има някакви биологични познания и ръководен вероятно от своите страхове предприема атаки към всеки, който има различно от неговото мнение. Лично аз смятам, че други, политически сили, които стоят зад лекарския съюз и го използват като бухалка. Тези сили искат да държат хората в страх и подчинение, а лекарският съюз им прислугва.

Аз продължавам да лекувам болните от ковид в нашето отделение, а колегите ми се отнасят с професионализъм и уважение към мен. Мисля, че всички са наясно, че става въпрос за скалъпени обвинения към мен, които нямат нищо общо с лекарската етика.

В момента в нашата клиника са заети половината от болничните легла, но има няколко единични тежки случаи на възрастни хора с тежки придружаващи заболявания. Обобщено в страната броят на по-тежките и смъртните случаи започва да намалява, което е добра новина. Чува се, че в държавата в скоро време ще има случаи и с омникрон. В медицинската литература сега пише, че той е по-лек като симптоматика, но по-заразен, което пък означава, че още хора ще се сдобият с имунитет. По данни на СЗО няма описан смъртен случай от тази мутация. Но смятам, че тя ще нулира ваксините, защото всички, които са ваксинирани, вероятно ще изкарат Омникрон, но леко, и това ще им даде дефинитивен имунитет, който да ги предпазва от бъдещи инфекции на ковид.

Смятам, че у нас общата обстановка по отношение на заразата е много по-добра, отколкото в някои други страни с много строги ограничения. Безпокоя се паниката да не обземе нашата страна. Крайно време е децата да си учат в клас, без ограничения и без да ги тестват непрекъснато.

Доц. Мангъров влиза в парламентаДни преди изборите на 14 ноември инфекционистът проведе съвместна пресконференция с “Възраждане”. До…Dec 4 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!