Доброто в нас: Бургазлийка едвам свързва двата края, но изтегли кредит за да помогне на човек в беда

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Изумителна щедрост, достойна за огромно преклонение, прояви бургазлийка, пише Burgas24.bg. Дамата дори не желае да покаже лицето си, но тя стори нещо, което връща вярата в Човека. Тя се представи само с малкото си име – Мариана. Тя няма много възможности, живее трудно, лишава се от много неща, но има голямо сърце.
Още щом прочела, че бургаският моделиер Димитър Козарев гасне заради тежко онкологично заболяване, тя прави един огромен жест. Мариана изтегли бърз кредит, с който погаси всички задължения на Димитър за 5 години назад.
В този роден град сбъднаха мечтата на всички ни: Билетчето в градския транспорт е само 1 стотинкаС билет от 1 стотинка вече се возят жители на Търговище в една от линиите на градския транспорт. До …Jan 4 2019vijti.com

Цялата сума, заедно с лихвите, надхвърля 1300 лева! За някои нищожна сума, но за Марияна няколко месечни заплати, а за Димитър – парите, които ще му върнат надеждата за живот.
Още по-интересното е, че Мариана изобщо не е виждала преди това Димитър. Личната му история обаче я докоснала, защото преди време неин близък си е отишъл заради онко заболяване.
Двамата се запознаха днес, когато заедно отидоха да внесат дължимата сума.

Мъжът получи удостоверение за непрекъснати здравноосигурителни права, което да представи в онкологията и може да започне лечение.
Да помогнеш на непознат се оказва не особено популярна практика в България
България е на 126-мо място в света, отчита Световният дарителски индекс на КАФ 2018 (CAF World Giving Index 2018) – най-авторитетното проучване, което измерва щедростта в 146 държави. Резултатите са оповестени от CAF Global Alliance и българския й член Фондация BCause: помощ за благотворителността.
Дарителският индекс е среден процент от три аспекта на дарителското поведение – помощ на непознат, даряване на пари и доброволчество. За България показателите са:

Помощ на непознат – 42%
Даряване на пари – 18%
Добровлчество – 5%
Общият индекс на дарителство в България е по-висок от миналогодишния – той се е увеличил от 19% на 22%. Повече от двама на всеки пет души (42%) съобщават, че са помагали на непознат. Година по-рано са били 34%, така че по този показател ръстът е забележителен.

Делът на тези, които са заявили, че са дарили пари, е относително стабилен – 18% при 17% през миналата година.
Проучването установява, че делът на хората в България, които са били доброволци, се е запазил – 5% са отделили доброволно време. Това е второто най-ниско ниво на доброволческа дейност в света, последното място в класацията е на Лаоската народнодемократична република.
България е на 10-та позиция сред 10-те страни от Източна Европа, включени в Индекса. Подредбата е: 1. Украйна, 2. Словакия, 3. Молдова, 4. Румъния, 5. Русия, 6. Полша, 7. Унгария, 8. Беларус, 9. Чехия, 10. България.
Източник: БЛИЦ
Състоянието на Иван Ласкин става все по-критично, кожата му вече е тъмносиняИван Ласкин е в критично състояние, което не позволява на лекарите да му направят трансплантация на …Jan 3 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!