Директор на пловдивско училище удари дете в час

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Дете е било ударено от директора на пловдивското СУ „Паисий Хилендарски“ Илия Къртев. Инцидентът е от четвъртък (13 февруари). За това сигнализира семейство Михайлови, роднини на потърпевшето момче.

Закуската в силистренско училище: Две филийки с 41 гр. лютеница и 24 гр. сирене Стигат ли 0,50 лв. за закуска на едно дете? Наскоро в рубриката „Аз, репортерът“ получихме снимка …Feb 10 2020vijti.com

Случката е станала в час по математика, в който г-н Къртев е преподавател. Той поискал осмокласникът да излезе на дъската. Момчето отказва с аргумента, че е пропуснал последните часове по предмета, защото е бил болен. Директорът взел дневника и се насочил към чина на ученика и му показал, че той все пак е присъствал в часовете през декември, след което го удря с ръка по главата и го гони от час, става ясно от думите на роднините, цитирани от Glas.bg.

След инцидента момчето се е почувствало засрамено и отказва да посещава часовете на г-н Къртев. На следващия ден то се е срещнало с педагогическия съветник.

Родителите са подали сигнали до съответни институции – РУО Пловдив и МОН.

„Няма да оставим това така. Директорът трябва да понесе отговорност за действията. Недопустимо е преподавател да удря ученик, още повече пък директор“, заявиха от семейството пред медията ни.

Потърсихме и директор Къртев за коментар, но никой не отговори на предоставения в сайта телефон. Оставаме на разположение да публикуваме и неговата позиция по въпроса.

Източник: trafficnews

Баща нахлу в пловдивско училище, дърпа учителка, плаши я с убийствоБаща нахлул  в ОУ „Княз Александър Първи“ вчера.  След като е изблъскал охраната, влязъл е в класнат…Jan 23 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!