Димитър Байрактаров: От маските пипваме бактериална пневмония

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Връщането на маските няма да спре коронавируса. Те се произвеждат по специален европейски стандарт и изрично е записано, че не могат да ни предпазят. Носенето им може да предизвика бактериална инфекция, дори бактериална пневмония. Това заяви пред Lupa.bg журналистът и народен представител от 43-то НС Димитър Байрактаров.

Доц. Мангъров: Много боли истината, но в България нямаше кой да измира от коронавирус, защото ние умираме по-младиВъв всички страни от бившият комунистически блок смъртността от Коронавирус е по-малка, защото продъ…Jun 5 2020vijti.com

 „Рисковете на маската ги познават всички лекари. Тогава управляващите предпазват ли ни с маските или ни разболяват?, пита Байрактаров.

„Бактериите, които издишваме, се задържат в маската. Знаете ли колко е голям коронавирусът? Той е 100 нанометра. Един нанометър е една милярдна част от метъра. Представете си, че имате един обръч за художествена гимнастика. По средата сте сложили стотинка – това е вирусът, а обръчът е пропускливостта на маската. Все едно сте направили решетка, която е метър голяма, и с нея искате да спрете преминаването на комар или муха. Това представлява маската и това е описано в европейския стандарт за нейното производство”, подчерта ексдепутатът.

Той припомни, че през септември, 2016 г. е бил приет Закон за облеклото на сегашния военен министър Красимир Каракачанов, който забранява носенето на маски. Можем да носим маска, но след издаден документ от компетентен медицински орган, каквито са лекарските комисии. „Как да изпълняваме решенията на едни хора, които явно не познават законодателството. Епидимичната обстановка нито е отменила българската конституция, нито е отменила българските закони”, подчерта журналистът и обърна внимание, че заповедите на министър Ананиев не могат да отменят действащ закон, забраняващ носенето на маски.

Проф.Деспотова сензационно: Антибиотик на 50 г. блокира най-лошите последици на коронавируса: Едно от нещата, които знаем за новия коронавирус , е, че причинява в организма т.нар. “ цитокинова…Jun 2 2020vijti.com

ЛУПА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!