Диетични кюфтета от тиквички: Не можех да повярвам, че мога да ям такъв деликатес и да отслабна

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако искате, винаги можете да хапнете нещо вкусно и все пак трябва да е диетично, това е вашата рецепта! Тези кюфтенца от тиквички са хем вкусни, хем помагат да поддържате добра линия (естествено, ако не прекалявате с количеството).

Самите тиквички са много вкусни и придават на кюфтенцата сочност, а за обогатяване на аромата ще добавим различни зеленчуци, а изварата ще замени сиренето.

Можете да изберете пресни подправки по ваш вкус, като например копър, магданоз, див лук и пр.

Съвет: Посолете малко тиквичките и ги оставете за 5 минути, за да отстранят излишния сок, след което ги изцедете с ръка, преди да започнете да готвите.

Не близвах тиквички, докато не опитах тази рецепта – пропити с вкусен сос, а отгоре с кашкавалена коричка: Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Тиквичките, при…May 30 2022vijti.com

Диетични кюфтета от тиквички

Продукти:

300 г извара

300 г тиквички

1 яйце

половин чаена лъжичка сол

4-5 супени лъжици пшенично брашно

копър и магданоз на вкус

2-3 супени лъжици слънчогледово олио

диетични кюфтета от тиквички

Начин на приготвяне:

В по-дълбока купа разбийте изварата с яйцето и добавете сол на вкус. Добавете предварително настърганите тиквички (нарязани и изцедени от сока), след което добавете нарязаните подправки.

След това добавете брашното и разбъркайте добре, за да се изравнят съставките.

От получената смес оформете около 14-15 топки. Може да изпържите топчетата или да ги изпечете във фурна, подредени върху леко намазнена хартия за печене, като вторият вариант е доста по-диетичен.

Ако решите да пържите, загрейте малко олио в тигана, след което ги запържете за 2-3 минути от двете страни до хубаво зачервяване и ги поставете върху хартиена салфетка (не пържете в дълбоко олио).

Ако сте се спрели на варианта на фурна, тогава ги печете на 200 градуса (върху всяко кюфте добавете малко олио) до златисто кафяво. Опитайте се да ги направите и по двата начина веднъж, след което решете кой ви подхожда най-добре.

Така кюфтенцата са много вкусни, сочни и меки, няма да останете разочаровани, особено тези, които обръщат внимание на своята линия. Кюфтетата от тиквички съдържат много малко калории, дори и да ги пържите в олио, защото не поемат много мазнина.

кюфтета от тиквички и извара

Можете да ги хапвате като пълноценно ястие с гарнитура от зеленчуци или кисело мляко и прясно сирене, за лека закуска между храненията, но можете да ги резервирате и за закуска или вечеря. Насладете се на вкуса им!

2 тиквички, 5 лъжици сметана и парче кашкавал – пеквам ги за 20 минути във фурната и става божествено:За големите рецепти не винаги трябват много и скъпи продукти. Днес сме ви приготвили една страхотна …May 23 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!