Дете от Кърджалийско е загинало под отломките в Турция, търсят майка му

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тяло на дете от Кърджалийско е намерено под отломки в Турция. Майка му и още едно дете липсват след земетресението.

Детенцето е намерено починало под отломките на сградата, в която живеят в област Хатай, съобщава bTV. Близки са потвърдили за трагедията. Мащабни операции по издирване на оцелели са в ход в Турция и Сирия след бедствието в началото на седмицата.

Над 11 200 вече са потвърдените жертви на опустошителните земетресения в Турция и Сирия. Много хора обаче все още са затрупани под отломките на срутените сгради. Очаква се броят на загиналите да продължава да расте.

В Турция загиналите са 8574, ранените – около 40 хиляди. В Сирия има 2662-ма загинали, като основният удар на стихията е върху провинциите Алепо, Латакия, Тартус и Хама, предаде АФП.

В помощ на пострадалите само в Турция работят над 97 000 доброволци и спасители от страната и чужбина. 21 държави от ЕС и още над 40 от целия свят са изпратили помощ медицински и спасителни екипи, храни и пособия за временно настаняване.

Над 5700 сгради са се срутили в резултат на трусовете от 7,8 и 7,5 по Рихтер. Спасени са около 8 хиляди души.

Изключително тежка е ситуацията в Кахраманмараш, Пазарджък и Хатай, с много сринати сгради от трусовете. Няма ток и вода. Асфалтът по пътищата е напукан и нагънат след трусовете. Само техника и линейки се движат по магистралата между Адана и Газиантеп. Още в първия ден започна кампания по даряване на кръв за пострадалите./ПловдивПрес

Чудо: Спасиха бебе на 2 месеца, прекарало 29 часа под руини в Турция (ВИДЕО+СНИМКИ)2-месечното бебенце е открито в турския окръг Хатай, след мощното земетресение. То е прекарало под р…Feb 8 2023vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!