Депутатите си вдигнаха заплатите, оправиха джендърите, а за безводието в страната не дойдоха в залата и закриха заседанието

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Заседанието на Народното събрание беше закрито от водещата го Росица Кирова заради липса на кворум. Така наболелият въпрос за сушата и безводието в стотици населени места остана тема за друг ден. Народните представители сами поискаха изслушване на четирима министри по водната криза, след което ги оставиха да чакат с часове без реална полза от това.

Кирова направи проверка на присъстващите и след като се оказа, че те не са достатъчно, за да работи парламента, удари звънеца за край на парламентарния ден.

Народни представители се опитаха да я убедят да изчака още, но тя отказа.

Една от причините за липсата на кворум се оказа изслушването на бившия собственик на КТБ Цветан Василев в комисията за влиянието на Нотариуса и Петьо Еврото, която заседава по време на последната почивка. Въпреки че председателката ѝ Надежда Йорданова прекрати заседанието, за да могат депутатите да изслушат министрите за сушата, явно те не са успели да се регистрират и да спасят кворума.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!