Деница Сачева: Предлагаме добавката от 50 лева да се увеличи на 100 лева

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

За нас не е приемливо служебното правителство да предлага стратегически решения за промяна на пенсионния модел

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБСДС Деница Сачева по време на дебата по актуализацията на бюджета на ДОО за 2021 г., предаде Агенция „Фокус“.

Тя обяви, че ПГ на ГЕРБСДС ще гласува с „въздържал се“ по актуализацията на бюджета на ДОО за 2021 г.

„Ние предлагаме добавката от 50 лв. за времето на кризата да се увеличи на 100 лв. и да бъде запазен нейният временен характер, а дългосрочните стратегически решения за пенсиите да бъдат предложени от редовен кабинет. Актуализация на бюджета на ДОО на този етап не се налага. Предложението е по-скоро с предизборен характер, няма общо с COVID-19″, каза още Деница Сачева.

Деница Сачева: Не разпознаваме Бойко Борисов като „настоящ политически лидер“ от доклада на САЩКатегорично не разпознаваме Бойко Борисов в словосъчетанието настоящ политически лидер Това заяви пр…Jun 6 2021vijti.com

Депутатът от ГЕРБ обърна внимание, че служебното правителство не е избирано, не е овластено от Народното събрание и не носи ясна политическа отговорност, и изпълнява волята на президента.

Тя подчерта, че за ПП ГЕРБ грижата за пенсионерите винаги е била сред приоритетите на ГЕРБ.

„Независимо, че бяхме упреквани в предизборни трикове, помощта от 120 лв беше изплатена след изборите, а добавката от 50 лв. беше продължена и от служебното правителство“, каза още Сачева.

Според нея тези пари са изиграли съществена роля в увеличението на потреблението.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!