Две деца останаха сираци, родителите им починаха от кopoнавиpyc

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Бабата и чичото са поели грижите за двете момчета. Но нищо не може да запълни липсата на майка и баща. Трагедията е огромна!“ Това заяви пред „България Днес“ кметът на пазарджишкото градче Костандово Валентин Вигнев.

Двамата афганистанци, които изнасилиха момиче от дом за сираци в СофияДвамата афганистанци, които изнасилиха момиче от дом за сираци в София, се казват Мустафа Хан и Лаха…Oct 21 2019vijti.comЕмоционалните му думи са за 10-годишния Даниел и 6-годишния Иван, които в края на миналия месец останаха сирачета, след като COVID-19 погуби родителите им. От коварния вирус си отиде и дядото на децата. 35-годишната Десислава е приета с вируса в болница, където не успява да се пребори. Няколко дни по-късно съпругът й Иво Иманов почива също.

„В момента децата са осигурени, но в един момент ще има нужда от финансова подкрепа, затова е организирана кампания. Това са две момчета, които ще имат нужда от помощ в живота. Родителите са им оставили някакви пари, но ще свършат. Вероятно още не осъзнават защо родителите им ги няма, но по-големият ще започне да усеща скоро“, каза още Вигнев. Той добави, че засега в Костандово се учи присъствено, но ако се наложи да се премине на онлайн обучение, децата ще имат нужда от лаптоп.

Вярвам, че има добри хора, които са готови да помогнат. Напук на пандемията и лошотията, която все по-често виждаме около нас, се намират хора, които да подкрепят изпадналите в тежко положение“, израза надежда кметът на Костандово.
40-годишният Иво Иманов е работил като инспектор към „Незаконно строителство и опазване на околната среда“ в кметството на Костандово в периода 2007 г. до 2016 г., в общината са работили и част от неговото семейство. След кончината на родителите на Даниел и Иван беше обявен тридневен траур в градчето. Вече са открити банкови сметки на момчетата, по които могат да се превеждат пари в помощ на сирачетата.

Кръгли сираци остават децата на самоубилата се РадинелаСамоуби се съпругът на жената от Нивянин, която беше намерена мъртва след 36 дни издирване. Радинела…Feb 25 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!