Гърми скандал: Нинова изброи хората, които я свалиха като шеф на БСП!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тежка загуба на изборите. Резултатите – катастрофални. Поех отговорност и подадох оставка. Тръгнаха сложни процеси в партията. Мислех да не говоря, но имам една голяма тревога от това, което става в момента. Това разкри бившият лидер на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

„Някой нарече това, което се случи „дворцов преврат“, в някоя медия го прочетох. Дворцов преврат с пешки, с пионки. Това, което се случва в БСП, зад него стоят други сили.

Боли ме защото БСП е може би единствената партия, която се управлява демократично. Последната крепост срещу дълбоката и завладяна държава. Искам да се обърна към хората, които ни подкрепят, дръжте се, бъдете убедени социалисти“, посочи тя.

„Превратът и силите зад него – през тези години се изправих срещу 5 много силни големи групи от хора и интереси. Те се обединиха и това, което се случи с мен е естествен завършек.

Става дума за следните групи:

Първата са т.нар. „червени барони“ в БСП. Това са аристократичните фамилии, които не можаха да приемат, че обикновен социалист е оглавил партията. За тях партията е семейна фирма.

Втората са „червените олигарси“, които използваха постовете си в БСП, за да трупат лично богатство. 

Третата група е либералното, олицетворявано от Сергей, който иска да се връща. Никога няма да ми простят моята битка с джендър идеология. Той подкрепя Истанбулската конвенция. 

Четвъртата група е дълбоката или т.нар. „паралелна държава“ – моделът ГЕРБ. 

В последните години се включи и президентът Радев, защото иска да има собствен проект, да бъде алтернатива и да унищожи БСП. 

Доскорошните ми заместници и колеги са пешки в чужди ръце.

Разделиха си порциите и сега ще ги употребят. Сега им го казвам, вчера също им го казах. Гледайте партията, оставете ме мен, но сега са опиянени и правят грешка след грешка. Затова съм тук. Болката ми е за БСП“, разказа тя.

Нинова е категорична, че няма да си оттегли оставката и припомни, че е отнесла голяма доза подигравки, когато го е направила преди.

„Обадиха ми се много стойностни социалисти и казаха“ моля те, оттегли я, защото става страшно“. Казах, че ще се изложа. Направих компромис, отнесох подигравките, но сега не е същото. Няма да го направя“, допълни тя.

„Умува се на „Позитано“ как да не бъда допусната до пряк избор за председател на БСП. Има наказание по нашия устав, с което една година не можеш да се кандидатираш за такъв пост. Това е с една цел – служебно да ме отстранят от възможността да се кандидатирам за председател“, каза бившата председателка на БСП.

„Аз съм въвела прекия избор, борила съм се неистово. Сега искат да им го отнемат. Добре, момчета, като сте толкова добри и умни, ще правите новото ляво, защо ви е страх да се явите на пряк избор пред партиите си другари? Аз знам. От резултата“, обясни Нинова.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!