Гърми скандал! Мастит бизнесмен трябвало да се срещне със скандалния Джейхан след ареста му!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Босът на фирма „Галчев Инженеринг“ е имал уговорена среща с един от най-приближените дерибей до Ахмед Доган – Джейхан Ибрямов, но ареста на последния е провалил плановете им. Това разкриха пред БЛИЦ наши източници в оперативните служби за сигурност.

Според нашите източници, Николай Галчев е имал намерение да окаже мощно финансово рамо на „земеделците“ на Сокола, а в замяна на това след изборите да си осигури апетитни обществени поръчки.

След задържането на основния си благодетел Румен Гайтански-Вълка, Ахмед Доган, Рамадан Аталай, Джевдет Чакъров, Джейхан Ибрямов и свитата им търсели нови спонсори, които да наливат пари в „земеделската“ им коалиция за предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори.

Запознати с битието на Галчев споделят, че той е обърнал гръб на приятелите си, които му помогнаха да натрупа връзка и контакти, с които компанията му изживя шеметен паричен растеж и бързо започна да работи не само на регионално, но и национално ниво.

НЕИЗПЪЛНЕНИ ОБЕЩАНИЯ

Медийни публикации в глобалната мрежа установяват, че „Галчев Инженеринг“ е оставила като след бомбардировка в Дупница сградата на Младежкия дом, която е с уникална висяща конструкция. Идеята бе Младежкият дом да бъде преобразен и да се превърне в исторически музей.

Фирма „Галчев инженеринг“ взе поръчката за ремонта на Младежкия дом в Дупница.

За целта трябваше да се  прави преустройство на вътрешните помещения, да се затворят външните тераси, които от години са сборище за гуляи. Поръчката за над 2 млн. лв. взе фирма „Галчев Инженеринг”, на място обаче работеха работници на Калин Георгиев от Дупница, предимно роми.

Проектът е на стойност 2 178 883 лв. Първата копка беше направена през април 2021 г. Тогава управителят на „Галчев инженеринг“ даде заявка преустройството да приключи за 6 месеца, които отдавна изтекоха.

На място, обаче се видя, че Младежкият дом все още е строителна площадка. Вътре са вдигани стени, с оглед идеята за обособяване на нови помещения, работено е по част от таваните, но работата е много далеч от завършването. Мястото е потънало в мръсотия и руини, само зарязаните каски напомнят, че е имало работници.

МИЛИОНИТЕ В НДК

Името на „Галчев инженеринг“ попадна и в епицентъра на друг шумен скандал през 2017 г.

Тогава стана ясно, че НДК ще отпусне близо 12 млн. лв. с пряко договаряне за изграждане на система за сигурност във връзка с предстоящото председателство на Съвета на ЕС. Това става ясно обявена поръчка, в която за изпълнител за пряко договаряне е посочена „Галчев Инженеринг“ ЕООД. Дружеството към момента е ангажирано с друга поръчка – тази за реконструкцията на НДК.

Името на фирмата се завъртя около скандала с бившия директор на НДК Мирослав Боршош. Тогава назначеният на неговия пост за един ден Борислав Велков оповести кореспонденция, свързана с обществената поръчка за ремонта на НДК. От съобщенията се разбра, че „Галчев инженеринг“ е „побутната“ от комисията за избор на изпълнител на поръчката за реконструкцията на НДК. Компанията предложи цена 16 549 998 лв без ДДС, която беше по-висока от предварително обявената стойност – 13.9 млн. лева без ДДС.

Така или иначе истината няма как да остане скрита!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!