Григор донесе победата на Европа над останалия свят на Лейвър къп

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Григор Димитров направи един от най-зрелищните обрати в кариерата си в мача срещу Алехандро Табило на Laver Cup – турнир, който противопоставя най-добрите тенисисти от Европа срещу колегите им от останалия свят.

Българският ас спечели след два часа и 15 минути игра с 2:0 сета – 7:6 (4), 7:6(2), след като изоставаше с 1:5 гейма във втория и трябваше да прави чудеса, за да изтръгне победата.

Гришо спаси 3 сетбола и направи изключителна серия на корта, като вдигна на крака феновете и съотборниците си, сред които Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Каспер Рууд, Стефанов Циципас и светилото Бьорн Борг – треньор на звездната селекция.

Благодарение на победата на Димитров Европа поведе с 2:1 успеха срещу селекцията на останалия свят.

Обратът на Гришо бе още по-впечатляващ, защото дойде напук на поредните физически проблеми. От средата на втория сет българинът видимо изпитваше болка на корта по време на разиграванията, като постоянно правеше гримаси, видя corner.dir.bg.

„Не знам доколко сериозен е проблемът, но се радвам, че успях да донеса тази победа на Европа. Дано не е нешо много тежко и да мога да продължа и в останалите двубои. Беше страхотен мач, благодаря на всички за подкрепата, беше важна за мен“, сподели хасковлията след успеха.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!