Гражданка към народните избраници: Мамите ли ни с увеличението на пенсиите за 2019-а

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В Народното събрание се обсъждаше бюджетът на държавата за 2019 г. Гледам и не вярвам на ушите си какви хора сме изпратили в парламента. Всички говорят от името на народа, но се питам, дали поне един народен представител знае какво точно иска народът. А това е спокоен и нормален живот като другите в ЕС, че дори и извън него.
В разискванията за увеличението на пенсиите за 2019 г. на изключително бедните българи ме удиви упоритото несъгласие на управляващите това да стане от 1 януари или 1 април 2019 г. След изумителни аргументи увеличението остана от 1 юли 2019 г. с 5,7% , което всъщност е само за 6 месеца.
Награденият от Росен Плевнелиев патриарх Вартоломей I сащиса православния свят с две неприятни новиниВартоломей нарича, без всякакви сериозни доводи, въпросните българи „банда от 60 престъпници“, още п…Dec 19 2018vijti.com

А ако се смята за цялата 2019 г., увеличението ще е 2,85% при заложена инфлация от 3%.
Не е необходимо да смятам като висшистка, учила няколко висши математики, за да разбера, че пенсията ми всъщност ще се намали общо за 2019 г.
И какво ще правят всички пенсионери при тоя щедър, добър и не знам още какъв бюджет.
В същото време обаче на администрацията се вдигат заплатите с 10% от 1 януари – нали те ще правят изборите през 2019 г.
Неуважаеми народни избраници,

не съм сигурна на кой народ сте представители, но при всичката мизерия на пенсионерите вие стриктно си вдигате заплатите на всеки три месеца и последно с 90 лв., за разлика от моята пенсия, която за 4 години сте повишили с 28 лв.
Не мога да разбера защо и управляващи, и опозиция мислят и говорят покрай хората с увреждания само за минималната пенсия, като така вкупом усилено се стремят да настроят едни срещу други пенсионерите – тези с рязко увеличена минимална пенсия и другите с едва пълзящо увеличение на пенсиите.

Идват избори и престанете само да говорите, вие в парламента, а започнете да действате за подобряване на живота на пенсионерите, на които търпението се е изчерпало вече.
Алексиева, София
Източник: retro.bg
Важно за всички пенсионери: Основните промени в системата, които влизат в сила от 2019 г.От 1 януари 2019 година пенсиите в България ще се изчисляват по нова система. Според предварителните…Dec 31 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!