Готви се сензационна рокада в БНТ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Журналистката Лияна Панделиева се изказа доста остро за уволнението на Андреа Банда Банда от БНТ и хвърли страшна бомба за човекът, който ще я смени в „Късното шоу на БНТ“. 

Устатата журналистка е безкомпромисна в анализа и разкрива истинските причини за провала на Банда Банда и кой популярен актьор ще завземе трона в Националната телевизия.

Ето какво пише тя:

„Вчера позната ми каза, че поредният неуспешен опит с Късно шоу по БНТ е приключил безславно за поредния водещ – Банда Банда. Това беше ясно по ред причини, още преди и този експеримент да започне. Обидена на целия свят, момата не спря от екрана да влиза в обяснителен режим с целия фейсбук докато кършеше пръсти (много пластични пръсти!) и учтиво напомняше, че е популярна онлайн, а не в аналогов телевизор.

Това не беше шоу, а нещо измъчено и жално. Банда нямаше как да бъде водеща на каквото и да било, защото не притежава познанието да задава въпроси, нито реакцията да чуе какво се казва и да смени посоката, нито авторитета, за да е провокативна и смела. Не случайно рейтингът и́ никога не надхвърли 7%.

Слухът е, че следващ експеримент ще бъде Башар Рахал, вероятно защото известно време е живял в Щатите, но ще кажа, че „късно шоу“ отново няма да се случи. Актьор не значи водещ и изобщо не значи, че умее да задава въпроси. Между другото, Башар Рахал вече се пробва в този формат и ужасно не му се получи. За който не помни – „Бездомното шоу“ по БТВ, което трябваше да е именно от късния вид. За другите му опити като водещ няма да споменавам – до един неуспешни.

Късното шоу по телевизията е най-трудният, най-изтощителният и вероятно най-скъпият формат за една телевизия (не коментирам себестойността на реалити измишльотините).

Андреа Банда

В късно ТВ шоу са важни обстановката, звука, темпото, но е нужен страхотно опитен водещ, който умее да задава въпроси, да слуша бързо, да не го превръща в говорилня, да бъде остър, заядлив, реактивен и искрен, без да го заявява на всяка дума и без да се лигави!

БТВ взеха Циритиридис именно защото разчитаха на реакцията му от стенд ъп сцената, но това отново не значи, че умееше да е харизматичен водещ. Фалстартът на Банда Банда бе да покани на първо предаване вече уволнен водещ от конкурентна телевизия, който да обясни, че му е било много трудно.

Другата част от драмата на несбъднатото Вечерно шоу са самите участници: Америка, Канада, Великобритания – големите държави с общ знаменател „английски език“, могат да премятат стотици участници, а водещите да са с многомилионна аудитория. В България положението е трагично: политици ли да каниш и да ги караш да пеят и да танцуват; братя Аргирови ли да докараш до пълно изтощение, политически анализатори да ръсят шеги, спортисти да правят щуротии… Това е гигантски проблем, защото имената, заради които някой би включил този канал, са буквално една шепа. А после?

И то не е само това: не стига да поканиш някого – той трябва да е забавен и не просто забавен, а актуален, изненадващ, неочакван. Затова в шоуто на Слави имаха оркестър, танци, сценки, актьорски състав, сценарен екип и между другото участваше и гост, а в голямото им умение се включи и привличането на всички най-популярни чуждестранни гости на България като творци. И понеже и това се изчерпа, по естествен път шоуто тръгна към политиката в интервютата.

Ще е тъжно, ако БНТ насила за пореден път опита да направи Късно шоу. Ако това беше постижимо, то вече щеше да е факт в търговските медии. Опитни водещи няма да се хванат, неопитните са осъдени да си отидат бързо“.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!