Горещ политически слух: Бившият шеф на пожарната сменя Калин Стоянов в МВР?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Главен комисар Николай Николов е сред най-вероятните имена за бъдещ министър на вътрешните работи, който да смени Калин Стоянов, мълви се усилено в политическите кръгове. Николов бе дългогодишен директор на „Пожарна безопасност и защита на населението“ от 2006 до 2022 г., а след пенсионирането си от системата на МВР първоначално стана съветник по въпросите за намаляването на риска от бедствия на вицепремиера и МВР министър, а в последствие бе назначен от Гълъб Донев и за заместник-министър на вътрешните работи. Последната му професионална позиция му пък бе съветник на досегашния МВР шеф Калин Стоянов. 

За разговори с него потвърдиха неофициално източници от Министерски съвет. Самият Николов също, потърсен от в. „Труд“ за коментар, не отрече да е воден подобен диалог с него. Той бе лаконичен в изказването си, като нарочно отказа да коментира настоящите драми около МВР, и също така не отрече да е сериозна опция за бъдещ министър. „Ще говорим по-късно“, очерта отворен хоризонт той.

Спекулациите относно министерското кресло в силовото ведомство в последните дни са немалко. Така например се спрягаше и фигурата на бившия вътрешен служебен министър по време на кабинетите на Радев и Гълъб Донев Иван Демерджиев, но той няколко пъти категорично отрече да е бил търсен по този повод и съзря в тези спекулации страх от „определени кръгове“ МВР да бъде оглавено от човек, който наистина да се бори с купения вот.

Сред възможните опции за МВР министър са също и Стоян Темелакиев, настоящ заместник на Калин Стоянов. Той бе уволнен по време на „некоалицята“ след протестите срещу БФС и последвалите екцесии, но през април отново бе върнат на поста. Останалите замове – Христо Стефанов и Тони Тодоров също са били обсъждани, както и Атанас Илков, шеф на Националната полиция.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!