Горди сме с такива деца: 17-годишна ученичка стана посланик на Европейския съюз, шеф е и в Червения кръст

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес ще ви покажем един различен поглед вържу съвременната младеж. Разказ за доброто от първо лице. Лицето на една ученичка, която вече е опознала радостта от това да помогнеш на някого, без да очакваш нищо в замяна.
Гергана Вардарова е 17-годишно момиче, което прекарва свободно си време не по търговските центрове и заведенията, а в търсене на хора в беда. Освен доброволец на Червения кръст, тя е и посланик на Европейския съюз в България. Как една ученичка успява да се справя успешно освен с уроците и с комуникация с европейските институции, разберете от нея.
– Гергана, какво могат да правят младите хора през свободното си време и на какво не ни учи училището?
История за орхидея, 5 лв. и едно малко момиченце с огромно сърце, която ще разчувства дори най-коравите от васЗатрупани сме от новини за инциденти, негативна и трудно смилаема информация. За щастие има и „други…Jan 27 2019vijti.com

– Занимавам се с благотворителна дейност още от малка. Участвам в много инициативи както на Червения кръст, така и на училищно ниво. Това е нещото, което има смисъл според мен и на това трябва да се научат младите.
– Но как дойде тази идея изобщо да се докоснеш до доброволчество в Червения кръст? Сама ли проучи нещата или някой в училище те запозна с това?
– Всичко започна бих казал в пети клас. Още от малка си мечтая да помагам на хората винаги да съм ми от полза. Тяхното щастие е и мое щастие. Всичко започна в пети клас когато се записах в евроклуба на училището. Там извършвахме много благотворителни каузи и дейности и след това като поотраснат и станах по-голяма се включих и в клуба на БЧК.

Винаги съм си мечтала да помагам на хората и да съм най-вече сред тях и до тях. Всичко започна с различни благотворителни дейности като събиране на играчки и дрехи.
Първо за Коледа, а след това и за другите периоди от годината. В последствие станах и председател на училищния клуб, където уча. Ние всички заедно с членовете изготвихме план как да сме възможно най-полезни и отворени за всички хора в нужда.
Хората от Червения кръст бяха много впечатления от мен и ме направиха координатор на шеста териториална организация на Български младежки Червен кръст. Тогава преминах и обучение за първа долекарска помощ. Вече мога да помагам на хората в нужда дори и на улицата.

– Малко хора знаят, че всъщност младежите от Червения кръст имат инициативи през цялата година, не само по големите християнски празници, нали така? Разкажи ни малко повече за другите си дейности.
– По случай Деня на Будителите, на първи ноември 2018 година, събирахме детски книжки и играчки и ги раздадохме в дома за незрящи деца. Винаги гледаме да сме от полза и винаги сме насреща. Сега в студените месеци раздаваме храна. Организирахме коледен пазар и събрахме от него пари, с които ще бъдат закупени материали и храна за децата от ИСУЛ.
Можете да видите цялото интервю на видео ТУК
Източник: ПИК
Доброто в нас: Бургазлийка едвам свързва двата края, но изтегли кредит за да помогне на човек в бедаИзумителна щедрост, достойна за огромно преклонение, прояви бургазлийка, пише Burgas24.bg. Дамата до…Jan 4 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!