Голям жест! Ресторантьор дарява 10 000 лева на Митко Чорапа

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Цяла България свали шапка на пловдивчани, които дружно скочиха да защитят уличния продавач на чорапи Митко, станал жертва на агресия от собственик на заведение в „Капана“. След впечатляващата морална подкрепа, кроткият ром от „Столипиново“ ще получи и финансова помощ.

Потресен от историята на Митко, пловдивски ресторантьор реши да дари 10 000 лева на продавача на чорапи. Жестът е на Нурелдин Елрамими, собственик на The Chicken Guy. Той е египтянин, успял да завърти собствен бизнес под тепетата.  Бизнесменът сподели пред „Марица“, че още от самото начало решава, че ще дава безплатна храна на бедните.

Египтянинът, дарил 10 бона на пребития Митко от „Капана“: Работи като магаре за 20 лева10 000 лева на бития уличен търговец от „Капана“ Митко ще даде египтянинът Нурелдин Елтамими, който …Jun 2 2021vijti.com

След неприятния инцидент с продавача, Нурелдин разговарял с него и решил лично да дари сумата.

31-годишния ресторантьор дошъл за първи път в България през 2009. Влюбил се в Пловдив и след това посетил града цели 14 пъти преди да се установи тук. Първоначално създал фирма за недвижими имоти, предлагайки на хора от Египет и Дубай да си купят имоти в Пловдив. Междувременно се захванал с ресторантьорство, а The Chiken Guy. е второто му заведение под тепетата. „Всеки ден идват по 30 човека да се хранят безплатно тук. Всичките ги познавам по име. Митко никога не е идвал тук, но го познавам от предното ми заведение, където идваше за безплатна храна“, обясни Нурелдин.

Бизнесменът признава, че първоначално не се заинтересувал от случката с Митко, защото се случва хора да се сбият. „Вчера обаче видях видеото и бях потресен. Винаги съм бил против подобен тип агресия. Има много хора, които се държат сякаш са недосегаеми“, споделя Нурелдин. Според него 10-те хиляди са едно малко обезщетение за Митко и за унижението, което той е понесъл.

Ресторантьорът обясни в социалните мрежи защо е решил да направи дарението:
 
“След видеото, в което човек със силна ненавист унизи друг човек (Митко),който е също човек колкото него, просто,защото първият забрави човечността си и фактът че всички ние сме равни.
Митко е пример за това,че ненавистта и силата не могат да спечелят.
В The Chiken Guy решихме да отдадем своята съпричастност с всички добри хора в Пловдив към Митко, и безвъзмездно нда му помогнем с 10 000 лева и всякаква легална помощ като малък жест,за да докажем че прошката, усърдната работа и честността винаги ще бъдат високо оценени!”.

Веднага след нападението срещу Митко от собственика на Yellow dot Ивайло Пенов, пловдивчани изкупиха цялата стока на уличния продавач. Сега той е медийна звезда, минувачи си правят селфита с него, а чорапите му се разграбват за минути.

Митко Щерев нападна Кидиков: Певец с едно нещастно хитче, който от 30 години продава прахосмукачки „2019 година беше най-силна за „Диана Експрес“, защото успяхме да дадем 10 концерта в най-големит…Feb 20 2021vijti.com


Източник: Марица

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!