Големите магазини в Пловдив си намериха „вратичка“ за работа, обслужват с тротинетки

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Търговията се оказва като водата, текне ли – не можеш да я спреш. Пловдив е типичен пример за предприемачески нюх. Основната част от големите нехранителни магазини с лекота са преодолели наложената забрана за работа на търговски обекти с площ от над 300 кв.м. Механизмът е подобен на разрешения режим за работа на заведенията – поръчай и вземи на място.

14 ТРИКА, С КОИТО МАГАЗИНИТЕ НИ КАРАТ ДА ХАРЧИМ ПОВЕЧЕПазаруването в супермаркета може да е интересно преживяване. Повечето хора имат списък с покупки, а …Mar 10 2021vijti.com

Така например строителният хипермаркет „Хоуммакс“, който е разположен в ритейл парка на бул. „Менделеев“, продължава да функционира физически, въпреки забраната и въпреки че самият магазин не работи с клиенти, поне не и на площта си. Пред единия вход на маркета има разположена шатра с няколко компютъра и персонал, който поема поръчките на клиентите на място като ги оформя в онлайн заявки. На другата входно-изходна артерия на магазина пък се издават готовите и окомплектовани поръчки директно на клиента. Така магазинът буквално е превърнал слогана си от „Един дом – много идеи“ в „Един локдаун – много идеи“.

Другите магазини от известни марки за дрехи, обувки, детски артикули и стоки за дома, които се помещават в ритейл парка, обаче са затворени. На вратите им са налепени табели, с които от управата на магазините информират гражданите, че ще останат затворени до 31 март или до второ нареждане. Единствените работещи нормално са хранителните магазини, дрогериите и търговците на артикули за домашни любимци.

Всички големи строителни магазини на различни локации в града обаче също функционират по метода „вземи на място“. Те предлагат и доставка, но не връщат клиенти от входа си. „Мосю Бриклаж“, „Рила“ и „Практикер“ също не допускат клиенти в магазините си, но служители предвидливо стоят на входа на магазините и извършват външни консултации с клиенти. Поръчка може да се направи на служителя, вардещ вратите на обекта от веригите, по телефона, онлайн и по каталог. Заявените стоки могат да се вземат на място или чрез доставка по куриер. Търговските представители пък се стремят да запазят максимална дистанция един от друг, така че контактът им с клиенти да бъде в унисон с противоепидемичните мерки за отстояние.

Магазините за техника, играчки и друг тип нехранителни стоки в района на търговската зона до ул. „Недко Каблешков“ не се цепят от колектива на иновативните почти амбулантни търговци. Голяма част от тях предлагат стоки по устна или онлайн заявка, като възможностите за взимане от място са налични. Част от обектите са обособили малки пространства, през които пазаруващите могат да преминат и да осъществят вече окомплектованата си поръчка.

С тротинетка пък се обслужват клиентите на спортния магазин „Декатлон“. Управата на магазина е заградила малко пространство в началото на търговската площ, където клиентите могат да заявят нужното им, а пъргави служители се качват на тротинетка и обикалят между рафтовете, където събират всички поръчки на купувачите. Накрая поръчката пристига скорострелно до клиентската зона, вие плащате, а служителят си отдъхва до следващото тротинетно рали.

Проверката на TrafficNews показа, че почти няма затворен магазин от големите търговски обекти, като изключим модните вериги и някои брандове за стоки за дома като „Юск“. Всички останали обаче, без оглед търговските си ниши – детски играчки, техника, строителни материали, спортни стоки или други пособия, прескачат успешно локдауна, създавайки си или ползвайки се от „вратички“ в закона, които отварят търговията точно на мястото на истинските им врати.

Д-р Чобанова: Много хора знаят, че със сигурност са болни, но крият. Има болни продавачи по магазинитекадър bTV Болни хора не си правят изследвания, защото не виждат смисъл, защото ще ги затворят, няма…Dec 4 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!