Главният прокурор Иван Гешев настоява да се въведе почти военно положение

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Призовавам да се предприемат радикални мерки. Бяхме едни от първите в Европа, които ги взеха, всички останали страни бяха след нас и ни последваха, включително и САЩ. Проблемът се решава, когато е хванат в самото начало иначе след това става нерешим“. Това заяви главният прокурор Иван Гешев на заседание на парламентарната правна комисия и предложи поставяне под карантина на Банско.

Мая Манолова показа бърз кръвен тест за коронавирусЗащо няма бързи кръвни тестове за коронавирус в аптечната мрежа? Защо такива тестове не са осигурени…Mar 17 2020vijti.com

Комисията обсъди на първо четене проект на закона за извънредното положение, заради коронавируса. С него се узаконяват наложените ограничения на правата на гражданите и се предлагат мерки за компенсиране на щетите на засегнатите работодатели и работници.

“През последните три дни непрекъснато чувам: Икономиката, икономиката, икономиката. Икономика се възстановява. Държава се възстановява, но животът не се възстановява”, каза няколко пъти Иван Гешев.

Той поиска ограничавания на междуградския транспорт, струпването на хора: „Да не се пътува, ако не е наложително, трябва да се мине в режим почти военно положение. Произвеждат се стоки от първа необходимост… Не ни трябват допълнителни проблеми“.

Главният прокурор смята, че настоящата криза ще покаже дали в България има държавници или хора, които се занимават с дребнотемие. „Ако мислим за избори, може да се окаже, че няма да има кой да избираме и кой да ни избира. Негативните сценарии от Европа вероятно ще се развият и тук, имаме застаряващо население“, каза още той.

„Този проектозакон вчера може би е бил актуален, към днешна дата не е актуален, а утре ще е безсмислен. В реално време наблюдавам, че ситуацията се променя с часове“, заяви главният прокурор.

“Винаги съм бил привърженик на това, че трябва да се готвим за най-лошото и ако не се случи, толкова по-добре. Надявам се да не съм лош пророк, но мисля, че времето ни изтича като пясъчен часовник, дано не е изтекло. Това, което наблюдавам в последните дни, е някаква надежда, че на нас ще ни се размине. Вече съм почти 100% сигурен, че няма да ни се размине, ще повторим сценария на други страни от ЕС”, заяви Гешев. Той си тръгна преди да започне фактическото обсъждане на проекто закона.

Преди минути: Кирил Домусчиев диагностициран с коронавирус Собственикът на Лудогорец и председател на КРИБ Кирил Домусчиев е диагностициран с коронавирус. Но…Mar 17 2020vijti.com

Източник:зажената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!