Георги Ламбрев се събра със съпругата си на небето

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вдовицата на един от най-известните ни телевизионни говорители – незабравимият Георги Ламбрев, така и не успя да свикне с живота без него, а двамата вече били заедно на онзи свят, споделят близки до семейството. Ламбрев си отиде преди точно 15 години, а жена му Йовка го последвала във вечността. Тя била погребана до него на Централните софийски гробища.

Само на 42 години почина Милена ПетроваСлед тежко боледуване на 42 години почина журналистката Милена Петрова. Завършва средното си образов…Jan 10 2022vijti.com

Съпругата на Ламбрев бе неотлъчно до тв легендата в трудните години, които настъпиха след съкращението му от БНТ. Той научил, че е уволнен от телевизията майка с листче, което му донесла чистачката. За разлика от колегите му, с които заедно са изгонени от „По света и у нас“, той изживява неприятната вест по-болезнено. Затваря се вкъщи и не може да превъзмогне унижението от уволнението. „Нищо не беше останало от този жизнерадостен човек! Като отидем в тях да го видим, жена му вика: „По цял ден реди пасианси и псува, като гледа какво дават по телевизията”. Просто не можеше да се примири! Така се разболя и си отиде в забрава“, казва за последните му дни колежката му Мария Янакиева.

Ламбрев и жена му Йовка имат дъщеря, която ги дари с внучета. Приживе обаче доайенът на БНТ не пожелаваше на наследниците си да се занимават с телевизия. През близо 50-годишния му творчески път – отначало като говорител в Радио София – днес БНР, а след това и в БНТ, той има хиляди предавания, стотици озвучени документални и научнопопулярни филми. Поколения наред още не са забравили неговия топъл глас и лъчезарна усмивка. Хората, с които е работил, го помнят като голям професионалист и добронамерен колега, но и истински педант. Ламбрев много държеше да се спазват всички правила на българската реч. Затова след пенсионирането си критикуваше новото поколение тв водещи, но и признаваше, че никой от тях не го е търсил за уроци или съвети.

Голямата част от звездния екип на БНТ от миналото вече не е между живите. Отидоха си Никола Филипов, Мария Тролева, Бригита Чолакова, Даниел Илиев, Величко Скорчев. За тях още спомени разказват живите им колеги Мария Янакива, Анахид Тачева, Любинка Няголова и Лили Ванкова.

След кратко боледуване почина водещият Милен ПанайотовСнимка: Уикипедия След кратко боледуване почина Милен Панайотов от БНР, съобщават от медията. Той бе…Jan 9 2022vijti.com


Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!