Ген. Спасов: Когато бях пилот трябваше да имам 120 часа годишно, Вальо е имал само 12 за

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]


Пилотите не са богове, те са много натренирани хора. И ето тук е проблемът – 12 часа и 50 минути са кръгла нула. Това е убийствено малко. Това каза пред Нова телевизия ген. Спас Спасов, председател на фондация „Български ВВС“ и челен на Съюз „Атлантик“.

„Когато бях пилот трябваше да имам 120 часа годишно. Това беше санитарният минимум. Това е по 10 часа на месец, а Вальо е имал 12 часа за половин година. Това е в пъти по-малко“, каза Спасов.

Експерти: Миг-ът на майор Терзиев се е взривил и разпаднал на парчета във въздуха. Рекета илиКадър ВВС Появи се версия, че Миг 29 се е взривил във въздуха. Сигурно е, че изтребителят се е разпа…Jun 11 2021vijti.com


Според него вината за инцидента с майор Терзиев е размита.

„Сега убийците са тези, които отпускат средства. Които искат ние да сме нещо в тази авиация, но не го правят. Не дават достатъчно. Вината е нагоре – в тези, които не дадоха. Не визирам конкретно никого“, допълни Спасов.

Ген. Спасов е сигурен, че машината е била изрядна.

„Няма стар самолет има годен или негоден. Нямо кой да си сложи главата в торбата“, обясни той.

„Той почина, защото е истински български воин и се е стремил до последно да порази мишената. След това вече е възникнала аварийна ситуация. Допуснал е грешка, това е факт. Вероятно в много голям ъгъл на атака и снижение и късно извеждане на този ъгъл“, каза той.

Призивът му към младите пилоти е: „Напред и нагоре!“

Съпругата на майор Терзиев: Извървя целия път, за да останеш завинаги в небето!Димитрина Попова, съпругата на загиналия летец Валентина Терзиев написа трогателни думи. „Извървя ц…Jun 11 2021vijti.com


Източник: plovdiv24

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!