Ген. Мутафчийски накара цялата България да настръхне с тези думи!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Директорът на ВМА ген. майор Венцислав Мутафчийски написа много силни думи по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Вижте публикацията му в официалната Фейсбук страница на ВМА:

Психолог: Когато говореше проф. Мутафчийски, не трябваше никой да дава думата на доц. Мангъров„В критична ситуация, каквато беше появата на пандемия от Covid-19, трябва да има един тип говорене.…Jan 15 2022vijti.com


Напред! Науката е слънце,

което във душите грей!

Напред! Народността не пада

там, гдето знанието живей!…“ На 24 май честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

24 май е ден на гордост и преклонение пред нашите просветители. Ден, в който отдаваме заслужена почит към стремежа за усъвършенстване чрез постиженията на науката и културата.

Стъпвайки на традициите и с вдъхновението на нашите предци, в своята 130-годишна история ВМА успява да запази именно стремежа си към непрестанно усъвършенстване, превръщайки се в еталон за всички останали лечебни заведения.  Ние вярваме в науката! За нас знанието и науката са ценностите, които определят нашата сила и бъдещото ни развитие. Благодаря на всички колеги-преподаватели за високия професионализъм и отдадеността, които влагат в затвърждаване авторитета на българското медицинско образование.

Колеги, благодаря Ви за силите и енергията по време на COVID-пандемията, която подложи на изпитание целия свят, но ние възприехме като възможност да докажем за пореден път лидерските си позиции. И въпреки тези предизвикателства, продължихме да правим наука, отваряйки нови хоризонти за развитие на учебно-научната дейност в Академията и на българската военна медицина!

В днешния празничен ден поздравявам и нашите курсанти, нашето бъдеще! Бъдете все така усърдни и мотивирани, бъдете достойни наследници на нашите първоучители!

Честит празник!

Бъдете здрави и успешни!

Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS

Началник на ВМА

Шефът на ВМА ген. Мутафчийски стана Рицар на годинатаНачалникът на Военномедицинска академия ген. Венцислав Мутафчийски бе обявен за Рицар на годината от…Dec 5 2021vijti.com


Източник: plovdiv24

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!