Гениален български инженер направи страхотна игра в Стани богат

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Източник: ВИХРОГОН.БГ По интересен начин протече играта на инженер по електроника в „Стани богат“. Той има интересна житейска история, като е живял в Алжир и Тунис. Водещият Михаил Билалов разкри, че Панайот Кондов е отсъствал от работа само три дни за 41-години стаж.

„Доста неща съм създал. Едно от тях е цифров плотер за персонален компютър – това е една система за чертане. Устройство, което става, взима си химикалката и започва да чертае по зададената схема“, разкри той. „В края на 1963 г. в Алжир се бяха освободили точно от френската зависимост. Баща ми отиде и ние с майка ми също тръгнахме с него за там, бях първи клас. Той работеше като архитект, има негови сгради там от всякакъв вид. В Алжир не съм ходил от може би 30-40 години. Сестра ми за последно беше там, тя е инженер. На втората година й казаха, че й благодарят, но не могат да осигурят сигурността й“, разказа още Кондов.

Той мина с лекота през стартовите пет въпроса за първа сигурна сума, но след това много бързо изразходи всичките си жокери. Въпрос №6 бе: „При кой пролив се провежда Галиполската операция?“ – Босфор, Дарданели, Суец или Коринт. Участникът се ориентира, че става дума за Турция, но реши да ползва жокер „50:50“. Останаха Дарданелите и Суец, той избра първия вариант и това се оказа вярно.

Кондов реши да заключи 1500 лева като втора сигурна сума. Питането тук бе „Под какво име е известен още Антоновден?“ – Бабинден, Поклади, Благовец или Лелинден. „Мисля, че беше Бабинден, но въпреки това ще се подсигуря и ще се обадим на приятел“, каза той, след което избра да звъннат на жена му Бойка Кондова. Инженерът прочете въпроса и отговорите, но съпругата му отново помоли да чуе отговорите и времето изтече без тя да го насочи наникъде. Участникът прецени, че няма как сам да даде отговор и „изгърмя“ и последния си жокер на този въпрос – „Помощ от публиката“. Тя даде 70 процента на Лелинден и това се оказа вярно.

Останал без жокери, но с втора сигурна сума в джоба, Панайот продължи към осми въпрос за 2000 лева. „Кой голям европейски музей е пресечен от пешеходна и велоалея?“, попита го Билалов, а четирите варианта бяха „Райксмузеум, Амстердам“, „Лувър, Париж“, „Ермитаж, Санкт Петербург“ и „Британски музей, Лондон“. „Имал съм късмета да съм бил и в четирите музея. Връщахме се винаги с колата от Алжир, като минавахме през Мароко, Испания, Франция и т.н. Залагам на Райксмузеум“, каза Кондов и това се оказа верният отговор.

„Кой мафиотски бос носи псевдонима „Лъки“, означаващ „късметлията“ на английски език?“, бе следващият въпрос, а опциите бяха „Салваторе Риина“, „Матео Месина Денаро“, „Джон Готи“ и „Чарлз Лучано“. Инженерът посочи последния вариант и така стигна до въпрос за 5000 лева.

„Между кои две държави се води т.нар. Война на уискито, която приключва през 2022 г. с разделянето на остров Ханс?“, бе питането, а възможните отговори бяха „Япония и Южна Корея“, „Швеция и Франция“, „Канада и Дания“ и „Ирландия и Шотландия“. Участникът реши да се откаже и да си тръгне с 3000 лева. Извън играта той посочи отговор D, но в крайна сметка се оказа, че верният е „Канада и Дания“.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!