В памет на великия Трифон Иванов: Днес Туньо щеше да навърши 54 години ВИДЕО

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес, ако беше жив, легендарният и незабравим Трифон Иванов щеше да навърши 54-годишна възраст. Туньо, който е част от златното поколение на българския футбол, което спечели бронзовите медали на Мондиал 94 в САЩ, почина на 13 февруари 2016 година. Трифон Иванов (27 юли 1965 – 13 февруари 2016 г.) е най-добрият централен защитник в историята на българския футбол. Избран е в идеалния отбор на България за всички времена. Част от златното поколение на Българския национален отбор, което се класира на 4-то място на Световното първенство през 1994 г. в САЩ. Участник също на Евро’96 и на Световното първенство през 1998 г. във Франция, където е капитан на отбора.
За България изиграва 76 мача, в които бележи 6 гола.На клубно ниво Трифон Иванов играе за Етър (Велико Търново), ЦСКА (София), испанският Бетис, швейцарският Ньошател Ксамакс, австрийските Рапид Виена, Аустрия Виена и Флоридсдорфер. Прекратява състезателната си кариера на 36 години през 2001 г.
Любовницата на Трифон Иванов заграби всичките му имоти и остави дъщерите му без наследствоПоследната приятелка на покойния Трифон Иванов е успяла да заграби и продаде жилището му само 2 годи…Dec 6 2018vijti.com

Кой можеше да предположи, че железният Туньо ще бъде предаден от собственото си сърце. Ненавременната му смърт потресе България. Чак след като Трифон си отиде, се разбра колко всъщност са го обичали бившите му съотборници от златното ни футболно поколение, фенове, приятели, роднини. В последните си години Туньо сякаш странеше от общественото внимание. Отказваше да дава интервюта, не ходеше по светски събития.
Предпочиташе да си стои на вилата край малко язовирче – също негова собственост, да лови шарани и да си спомня за добрите стари времена. Защитникът направи страхотна футболна кариера, но след нейния край не успя да се справи с житейските предизвикателства. Опита различни видове бизнес, които до един се оказаха неуспешни. После тръгна да прави революция във футбола ни заедно с Боби Михайлов и останалите легенди от онзи велик национален отбор, стигнал до 4-тото място на световното в САЩ.

Постепенно обаче се отказа и от това начинание и в крайна сметка беше назначен на работа в Зоналния съвет на БФС във Велико Търново. Близките му казват, че е имал планове да рестартира бизнеса си, но инфарктът спря житейския му път.
Всички, които помнят славната 1994 г, никога няма да забравят Трифон Иванов. Той ще живее още дълго в сърцата на хората. Поклон пред паметта му.

Източник: dunavmost
Христо Стоичков публикува интересна снимка: „Моят отбор – цялото семейство“Легендата на българския футбол Христо Стоичков публикува любопитна снимка в социалните мрежи, с коят…Apr 16 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!