В Испания: Сигналът „Къщата в Барселона“ е верен, Борисов е в кюпа

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сигналът „къщата в Барселона“ е верен. Испанските власти допускат, че 5-те милиона евро, с които тя е била закупена от българи, може да са свързани „с недекларирани средства от висши служители на българското правителство, (включително с министър-председателя Бойко Борисов)“. Това са част от предварителните заключения на доклада, който на 2 февруари в 2022 г. е бил получен в българското вътрешно министерство.

Кирил Петков: Видях снимки на Борисов в сигнала на испанските властиКадър бТВ Премиерът направи коментар за скандала „Барселонагейт“. Следим много внимателно ситуацията…Feb 15 2022vijti.com

Според два източника у нас запознати с проверката, в 22-те страници се описвала цялата схема на сделката около този имот, предизвикал силен интерес в България и в Испания, пише „24 часа“. Присъстват публикации от български и испански медии, анализ на парични потоци за две важни инвестиции на обща стойност 5 милиона евро. Посочват се фирмите, през които парите са преминали, както и историята на собствеността на тези компании.

Установено е, че са били направени търговски трансакции от различен вид – увеличаване на капитала, придобиване на лукозни имоти и автомобили, както и принос към капитала от партньори. Испанските власти уточняват, че „според слуховете, „финансовите инжекции“ са правени от частни лица, пребиваващи във и вън от Испания.

В доклада се споменават имена на публични личности в България. Изводът на испанците е, че подадената жалба е вярна, тъй като имало доказателства за множество индикатори, „свързани с корпоративни транзакции, които могат да конституират предполагаемо престъпление – международно пране на пари на стойност на 5 милиона евро“. „EMA BGS S.L“ – това е името на една от фирмите, разследвана в Барселона.

Бойко Рашков съобщи на 2 февруари, че в МВР са пристигнали папки с материали от испанските служби за т.нар. „къща в Барселона“. В името до миналото лято е живяла бившата манекенка Борислава Йовчева, разказа в свое разследване испанския вестник „Ел Периодико“ през 2020 г. Публикацията замесва тогава за първи името на бившия премиер Бойко Борисов и посочва връзка с дамата и нейното дете. Днес испанските власти смятат, че тя живее в Рим, след като е напуснала Барселона, когато скандалът става публичен.

„Изследвани са лицата, които имат връзка с тази къща. Борислава Йовчева, всички имена около нейното име, дори нейният баща, лицето, с което е сключила някакъв брак и други лица. Всичко това е отразено в детайли и е направен извод, че има данни за извършено престъпление „пране на пари“, посочи Бойко Рашков преди 12 дни.

Тогава на въпрос дали в разследването се посочва името на Бойко Борисов, силовият министър отговаря: „Изрично е посочено, че каталунската полиция подозира българския премиер Борисов в пране на пари. Не е директно обвинение, но това е написано в тези материали“, уточнява Рашков пред журналисти.
Очаквайте подробности и реакции на всички, чиито имена се споменават в доклада на каталунските власти!

Испания директно съобщи името на Борисов: Над 5 милиона са изпрани в „Барселонагейт“Кадър Нова Испания директно споменава Бойко Борисов във връзка с пране на пари в страната. Има доказ…Feb 14 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!