Всеки 10-и пациент получава увреждане при лечение в болница

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Всеки 10-и пациент получава увреждане при лечение в болница според световната статистика. 500 пациенти годишно в Германия умират от лекарска грешка, бе изтъкнато по време на дискусия на Столичната лекарска колегия на Българския лекарски съюз в Правец. Всяка година 10 на сто от пациентите в най-добрите болници получават увреждания по време на лечение, стана ясно на дискусията за безопасността на пациентите и медицинските грешки.

Нова правителствена болница искат управляващитеНова правителствена болница, която да се грижи за здравето на президента, вицепрезидента, председате…Jan 13 2020vijti.com

Американско проучване от 2016 година сочи, че лекарските грешки са третата водеща причина за смъртни случаи след сърдечносъдовите заболявания и злокачествените, което представлява 9,5 процента от смъртните случаи въобще.

Според данните на дискусията за лекарската грешка шест са източниците на медицинските грешки – човешкият фактор, нивото на знание, проблемите в системата, небрежността, комбинирани причини и недобросъвестността, което е наказателно.

В една американска болница е направено изследване, което сочи, че най-голям процент заемат малките медицински грешки. Те са 48 процента, а сериозните медицински грешки са едва 18 на сто.

Източник:https://www.bnr.bg/

Откриха мъртъв мъж на спирка пред болница, нямал пари и измръзнал до смърт69-годишен мъж е намерен мъртъв на автобусна спирка пред болницата в Ловеч, съобщава БНР. Той е от с…Jan 9 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!